Indiferent dacă pasiunea ta este pentru securitate, web development, aplicații mobile, inteligență artificială, big data sau servere, poți alege dintr-o gamă variată de certificări care te pot ajuta să-ți dezvolți abilitățile în IT.

Certified Ethical Hacker (CEH)

Certificarea de ”hacker alb”, este accesibilă profesioniștilor care înțeleg și știu cum să găsească punctele slabe și vulnerabilitățile în sisteme țintă și folosește aceleași cunoștințe și instrumente ca un hacker rău intenționat, dar într-o manieră legală și legitimă pentru a asigura securitatea sistemelor țintă. Acreditarea CEH certifică persoanele în specifica disciplină de Ethical Hacking în securitatea rețelelor.

Costul pentru obținerea unui astfel de certificat pornește de la 3.800 de dolari, însă odată intrat în posesia acestuia poți avea un salariu anual ce depășește, în medie, 106.000 de dolari.

Certificare de ScrumMaster

Scrum este o metodă de gestionare a proiectelor caracteristică programării agile (divizarea problemei în subprobleme mici și planificarea lor pe durate scurte). ScrumMaster-ul este responsabil pentru punerea în practică a valorilor și practicilor din Scrum și se asigură că echipa e complet funcțională și productivă, având grijă ca nimic să nu îi împiedice pe aceștia în a-și realiza sarcinile alocate.

Dacă îți dorești să obții un certificat de ScrumMaster, poți urma un curs de 2 zile, finalizat printr-un examen cu 24 de întrebări. Odată ce intri în posesia acestui certificat poți tinde spre un salariu mediu de aproape 107.000 de dolari/an.

Certificarea CISM

Certified Information Security Manager (CISM) – Manager Certificat în Securitatea Informațiilor – este o certificare dedicată persoanelor care gestionează, realizează designul, supraveghează şi evaluează securitatea informațională a unei organizații. Certificarea CISM este pentru persoanele care proiectează, dezvoltă şi gestionează securitatea informațiilor organizaționale și care au experienţă în domenii precum guvernanța securității informaţionale, managementul riscului informaţiilor, dezvoltare programului de securitate a informaţiilor sau managementul incidentelor.

Costul unui curs de certificare CISM variază între 1.495 și 2.195 de dolari, iar salariul unui specialist de acest gen pornește de la mai mult de 108.000 de dolari pe an.

AWS Certified Developer

Amazon și-a deschis recent biroul din București și caută oameni care să lucreze atât pentru Alexa, cât și pentru Amazon Web Services (AWS). Așa că nu ar strica dacă ți-ai lua o certificare AWS pentru a ajunge să ai un salariu anual chiar foarte bun: 114.000 de dolari.