În fiecare zi vom oferi cele mai interesante vești din domeniul startup-urilor internaționale în secțiunea TL/DR. Astăzi, aflăm care sunt cele mai bune 10 ecosisteme internaționale unde puteți deschide o firmă în domeniul tehnologiei. Normal că Silicon Valley rămâne cel mai hot, dar Stockholm și Tel Aviv vin din urmă. În același timp, cu toții putem învăța o lecție importantă din istoria Rovio, dezvoltatorul Angry Birds. Tech.eu scrie de cele 260 de concedieri de la firma finlandeză. În e-commerce-ul românesc, categoria bunurilor de lux ia avânt, iar 12% din vânzările online de fashion sunt produse pentru cei cu dare de mână, după cum scrie zf.ro. 

How to

Cele mai întâlnite cinci erori pe care le faci pe profilul tău de LinkedIn. Ai grijă de el, investitorii și viitorii colaboratori se uită cu atenție.

Să nu-ți fie frică să ceri ajutor atunci când ești la începutul afacerii. Entrepreneur oferă cele mai bune cinci sfaturi pentru a-ți găsi un mentor potrivit.

Profil

Prestashop a ajutat 250.000 de magazine online să fie deschise în Europa din 2007 încoace. Victoria Vzyatysheva de la tech.eu realizează un profil al acestei companii.

Ce se întâmplă când devii un miliardar? Povestea fondatorului Minecraft și a suferinței sale, după ce a fost cumpărat de Microsoft.

Marian Seitan, fondatorul Mediapost Hit Mail a vândut afacerea către Poșta Franceză și vrea să investească în tehnologie și comerț electronic. Cristina Negraru de la Wall-Street.ro are toate detaliile. 

Investiții și fonduri

Startup-ul germano-britanic SumUp din domeniul financiar strânge 10 milioane de dolari de la American Express, Groupon și BBVA.

Deutsche Telekom plănuiește să investească 100 de milioane de euro în startup-uri din Israel în următorii ani.

Firma olandeză de investiții Van den Ende & Deitmers se transformă în Endeit Capital și lansează un fond de investiții de 107 milioane de euro.

Firma de VR Resolution Games, din Stockholm, primește 6 milioane de dolari investiție de la Google Ventures.

Analize

De ce Silicon Valley nu este implicat în educație? O analiză TechCrunch. 

Povestea Fling - aplicația care a fost interzisă în App Store de către Apple.

Noile tehnologii, precum dispozitivele purtabile, casele și automobilele inteligente și IoT (Internet of Things, Internetul Lucrurilor) vor schimba în viitor modul în care utilizatorii de smartphone folosesc serviciile oferite de operatori. Răzvan Zamfir de la Business Cover detaliază.