Această donație a fost posibilă datorită implicării sponsorilor: Asociația Notarilor Pontus Euxin din Constața și a ING Tech.

Fundația Comunitară București, Bucharest Robots și Asociația Suport și-au oferit sprijinul pentru identificarea unei astfel de soluții prin care comunitatea a putut contribui la protejarea vieții medicilor care lucrează în linia întâi în lupta cu COVID – 19, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

“Ne bucură nespus de mult că am putut mobiliza comunitatea în oferirea către unul dintre spitalele din România a unui robot care va proteja viețile personalului medical din linia întâi.Această acține vine în continuarea eforturilor Bucharest Robots de până acum de a oferi cea mai performantă tehnologie spitalelor din România”

Tehnologia Robotului UVD este eficientă în combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor și a altor patogeni.

Robotul care folosește spectrul de lumină UVC este complet autonom, funcționează fără intervenție umană și poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operații, având o productivitate mult mai mare și protejând astfel personalul medical din spitale.

Soluția aceasta este folosită în peste 50 de țări, iar în România în cadrul Spitalului Modular COVID-19 al Departamentului pentru Situații de Urgență, Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, dar și de agenți economici.