Bucureștiul a fost ales în urma unui vot, dintr-o listă de șapte orașe pe care se mai aflau Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și orașul spaniol Leon. În finală au intrat București și Bruxelles. La final, capitala noastră a câștigat cu 15 voturi la 12.
Principala activitate a centrului va fi de a gestiona fondurile pentru securitate cibernetică din bugetele de cercetare ale UE.
Așa cum scrie Politico.eu, printre fondurile pe care echipa din România le va avea pe mână se află și bugetul în valoare de peste 2 miliarde de euro pentru programul Digital Europe, la fel ca multe alte fonduri de sute de milioane de euro pentru inovare și pentru diminuarea efectelor coronavirusului asupra economiilor europene.
Centrul European pentru Securitate Cibernetică nu va funcționa, în mod formal, ca o agenției a Uniunii Europene, însă inițiativa va deschide zeci de joburi în București ăîn domeniul securității cibernetice. Pentru început, sunt 30 de poziții libere, urmând ca numărul să urce până pe la 80.
În plus, deschiderea acestui centru în țara noastră va spori și mai mult businessul companiilor locale de cybersecurity, precum și reputația noastră în materie de specialiști în materie de securitate cibernetică.
Foto: www.politico.eu