Fondat în 2021, LAUNCHub Ventures investește în startup-uri din zona Europei Centrale și de Sud-Est și este specializat în finanțări de tip seed și series A.

Odată cu lansarea noului fond, reprezentanții LAUNCHub precizează faptul că plănuiesc investiții în 25 de startup-uri europene în următorii 4 ani. În ceea ce privește sumele investite per startup, acestea variază între 500.000 de euro și 2 milioane de euro.

Ca și domenii de interes pentru finanțatorii bulgari se numără startup-uri SaaS, fintech-uri, startup-uri de proptech, din sănătate, marketplace-uri, companii de big data sau inteligență artificială, precum și în blockchain.

Jumătate din suma pe care noul fond o are la dispoziție va fi destinată noilor runde de finanțare în companiile pe care LAUNCHub le are deja în portofoliu.

Printre investițiile anterioare ale fondului de investiții se numără cele în FintechOS (furnizor global de tehnologie pentru transformarea digitală în domeniul financiar-bancar și al asigurărilor), GTMHub (software OKR), Cleanshelf (enterprise SaaS management și platformă de optimizare), Office RnD (platformă de management pentru spații coworking și de birouri), Fite (serviciu digital de live streaming pentru sporturi).

Fondatorii români de startups care vizează o investiție, pot contacta echipa LAUNCHub prin completarea acestui formular.