Proiectul are ca scop principal susținerea tinerilor de excepție. Astfel, copiii care au încheiat anul școlar 2016-2017 cu nota 10 pe linie pot participa gratuit la cursurile de robotică oferite de Academia inventeaza.ro pentru deprinderea de noțiuni practice de programare, robotică, electronică și mecanică.

Finanțarea se asigură exclusiv din sursele proprii ale Academia inventează.ro pentru susținerea tinerilor în vederea deprinderii de competențe în domeniul IT/Robotica iar în cadrul proiectului va fi oferit un număr maxim total de 10 burse.

Înscrierile se pot face on-line pe http://www.academia.inventeaza.ro/inscriere-cursuri.

Confirmarea locului se face numai în baza încheierii contractului de studii. La semnarea contractului sunt necesare următoarele documente în copie xerox, în două exemplare: carnet de note vizat din care să reiasă situația școlară (10 pe linie) și/sau diploma de merit sau premiu (dacă este cazul).

Și de data aceasta locurile sunt limitate (doar 10), iar ocuparea celor 10 locuri se va face numai în ordinea semnării contractului de studiu.

Bursele oferite de Academia inventeaza.ro se adresează exclusiv elevilor care au media generală 10 (nu FB), adică din clasele V-XII. Data limită de confirmare a locului este 12 februarie 2018, în limita locurilor disponibile, iar cursurile vor avea loc numai în București, în perioada februarie - iunie 2018.

În cazul în care aceste burse sunt tentante pentru copilul vostru, trebuie să aveți în vedere faptul că bursele se oferă pentru un singur modul de curs și nu se aplică celor care au beneficiat în trecut de această facilitate, dar și faptul că în costul bursei nu este inclus kit-ul robotic și laptop-ul necesar pentru programarea robotului.