Proiectele selectate vor beneficia de câte o bursă de 5000 de euro, înscrierile fiind așteptate în decursul lunii septembrie. Noutatea în acest an este dată de introducerea a două noi categorii tech pentru care se pot înscrie profesorii.

În 2022, programul Bursele ANIS propune câteva domenii noi, pe lângă cele anterioare. Astfel, cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în categoriile: Big Data, Cybersecurity, Artificial Intelligence/Machine Learning, Virtual Reality, Health Tech, Blockchain, Internet of Things, Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT).

Pentru a fi eligibili, cadrele didactice trebuie să aibă până în 40 de ani, să dețină titlul de lectori sau asistenți universitari și să propună în curricula universitară tehnologii și metode inovative de predare care să integreze unul dintre domeniile propuse. Mai exact, lectorii trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2022/2023, să actualizeze un curs existent (peste 50%) sau să aducă metode de predare noi și inovative, iar asistenții pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular.

Înscrierile pentru ediția din 2022 sunt așteptate în intervalul 1-25 septembrie.

În octombrie, candidații aleși vor avea câte un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în luna noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate în cadrul Galei Burselor ANIS. Regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

225.000 de euro - valoarea burselor acordate în ultimele patru ediții

În ultimii patru ani, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 45 de proiecte didactice, care au obținut o valoare cumulată de 225.000 de euro. Per total, în edițiile anterioare s-au înscris 122 de cadre didactice, din 39 de facultăți participante, aflate în 11 orașe la nivel național.

Totodată, prin intermediul programului au luat naștere și 3 colaborări între companii și mediul academic pe proiecte R&D.