BIC se vor desfășura în perioada martie - octombrie 2021 și fac parte din proiectul Cluj Future of Work, inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.

„Anul 2020 ne-a dovedit că situații neașteptate pot să apară oricând. Ne propunem să începem anul 2021 cu punerea în practică a lecțiilor învățate despre colaborarea dintre mediul public și privat în contexte incerte. BIC este mecanismul prin care vrem să transpunem rezultatele cercetărilor realizate până acum în acțiune”, a spus Anamaria Vrabie, Directorul Diviziei de Inovare Urbană din cadrul Centrului Cultural Clujean și co-manager al proiectului.

Temele abordate în programul BIC sunt rezultatul unor procese consultative derulate pe parcursul anului 2020 alături de diferite organizații și instituții implicate în procese similare: (1) Achiziții bazate pe principii inovatoare, (2) Jurnalism de soluții, (3) Protocoale de colaborare, (4) Protocoale date deschise.

Persoanele care doresc să-și dezvolte capacitatea de a influența o schimbare sistemică pe temele abordate de mecanismul BIC vor primi sprijin financiar între 3.000 și 9.000 de euro și vor beneficia de mentorat specializat, de susținere în dezvoltarea proiectelor și de o comunitate de practicieni care lucrează cu o perspectivă de schimbare sistemică.

BIC sunt deschise inițiatorilor din întreaga țară care doresc să propună un proiect de inovare sistemică într-una din cele patru arii de acțiune propuse. Proiectele trebuie trimise până pe 4 februarie 2021 completând un formular online accesibil pe site-ul de aici.

BIC sunt o activitate din proiectul Cluj Future of Work finanțată de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions și Primăria Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.