Sony oferă televizorul ZH8 cu rezoluție 8K în două variante, de 75 și de 85 de inci. Pentru România încă nu au fost anunțate prețurile oficiale, însă pe site-ul Sony din Marea Britanie vedem că varianta de 75 de inci costă 6000 de lire sterline (aprox 32300 de lei) și modelul cel mai mare 9000 de lire sterline (aprox. 48500 de lei).

Televizoarele ZH8 au un panoul LED cu tehnologie Full Array Local Dimming și suportă HDR. Rezoluția este 8K, însă Sony ne asigură că și imaginile 4K sau 2K vor fi scalate să arate bine datorită procesorului X1 Ultimate și 8K X-Reality Pro. Rezoluția fiecărui subiect este optimizată prin tehnologia Object-based Super Resolution pentru a reproduce virtual texturi din lumea reală.

Deoarece televizorul are tehnologia Full Array Local Dimming înseamnă și că are un contrast mai bun decât un TV LED obișnuit. De asemenea, noile televizoare ar trebui să ofere și o experiență de gaming bună, fiind capabil să redea conținut 8K la 60 fps și 4K la 120 fps.

ZH8 face parte din seria de televizoare Sony care conțin modul Netflix Calibrated Mode. Acest mod a fost special conceput astfel încât utilizatorii să se bucure de seriale pe Netflix care să reproducă pe ecranul televizorului exact aceeași calitate video precum aceea dintr-un studio profesional de înregistrare.. Mai mult, ZH8 este un produs care pune în valoare conținutul IMAX® Enhanced™, gata să ofere culori de înaltă calitate, contrast, claritate și sunet.

Aceste modele 8K vin echipate cu tehnologiile Acoustic Multi-Audio și Frame Tweeter, dar și Ambient Optimization pentru un sunet mai bun fără a fi necesară instalarea unor echipamente externe precum soundbar-uri.

Televizoarela Sony 8K ZH8 ar trebui să fie disponibile în România începând cu luna iulie.