Fundația Policlinici Sociale Regina Maria a inaugurat Sheida – Coffee and stories, o cafenea socială în care a investit 94.000 de euro. Veniturile realizate în cadrul cafenelei vor fi direcționate către rețeaua de policlinici sociale deschise sub brandul rețelei, dar și către cele două centre de tip afterschool.

fundatia policlinici sociale regina maria cafeneaua Sheida©Filip Gabriel

Mai exact, veniturile încasate în cadrul cafenelei și în urma vânzării covoarelor persane din showroom-ul de la etaj, vor fi direcționate integral către Fundația Policlinici Sociale Regina Maria.

În afară de specialitățile de cafea, în noul local se prepară ceai, sucuri și se vând produse de patiserie, o mare parte din produse aflate în meniu fiind aduse din structuri de economie socială.

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria oferă servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și fără asigurări sociale în Policlinica Socială Baba Novac și servicii educaționale pentru 150 de copii din familii defavorizate care frecventează zilnic Centrul Educațional Băneasa și Afterschool Clinceni.

Investiția de 94.000 de euro în achiziționarea și amenajarea cafenelei a fost suportată integral de către familia Enayati (medicul Wargha Enayati este fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria).

Cafeneaua socială Sheida este cel de-al doilea proiect social lansat de fundație. Primul a fost Policlinica Socială Sala Palatului, lansată pe 27 mai 2015, dedicată persoanelor cu venituri mici și medii și tuturor celor care doresc să acceseze servicii medicale complexe la tarife avantajoase. În 2016, peste 4.000 de pacienți fără venituri sau cu venituri mici și medii au beneficiat de servicii medicale – consultații, analize și tratamente - în cadrul celor două policlinici sociale.

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale si la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna.

În 2016, fundația a lansat trei programe medicale pilot — Programul pentru Sănătatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacienților sociali și Programul de Grup suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer și părinții copiilor bolnavi de cancer.