Recunoscută la nivel internațional pentru cultura deschisă și tradiția în antreprenoriat și inovație, Olanda oferă startup-urilor un ecosistem colaborativ, aflat într-o continuă dezvoltare. În acest sens, cifrele vorbesc de la sine: Olanda este numărul 1 conform European Digital Forum’s 2016 Startup Nation Scoreboard și nr. 5 în EU conform 2016 European Innovation Scorecard.

”Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de evoluție, în care inovația capătă tot mai multă importanță, oferind astfel un teren fertil pentru dezvoltarea start-up-urilor. Astfel, alăturând expertiza Olandei și potențialul României, s-a creat contextul ideal pentru lansarea NRCC University for Start-Ups & Entrepreneurs, un proiect menit să pună în practică dubla misiune a NRCC: aceea de a stimula relațiile de colaborare româno-olandeze și de a dezvolta inițiative ce pot oferi României noi oportunități de creștere și dezvoltare„ declară Maurits Dohmen, Director Executiv NRCC.

Proiectul se va desfășura cu precădere în Brașov, oraș cu mare potențial și deschidere către colaborări între mediul privat, academic, public și non-guvernamental. Începând cu luna februarie, NRCC va organiza odată la două luni, prezentări interactive și practice, pe teme de interes, susținute de vorbitori cu experiență (marea majoritate membrii NRCC), invitați să le vorbească celor prezenți în sală.

În paralel, vor fi organizate prezentări și în alte orașe precum București și Cluj. Pe data de 9 martie, Irina Scarlat, Marketing Manager, Uber România, va împărtăși și în București povestea companiei de ride-sharing, cum a început și cum s-a dezvoltat aceasta, acum prezentă în peste 500 de orașe. Aceasta va vorbi și despre pașii pentru dezvoltarea unei strategii eficiente de marketing, oferind exemple concrete.

Prezentarea este urmată de un Cocktail Drink ce va oferi prilejul ideal pentru discuții și noi conexiuni. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici. Înregistrarea la eveniment se face la info@nrcc.ro. Accesul la eveniment este gratuit pentru membrii NRCC, taxa de participare pentru companiile externe, 120 de lei.