Calificările europene vor desemna cea mai bună echipă europeană care va ajunge să se lupte pentru titlul de Campioană Mondială la finalul anului în Bali. Euro CS:GO este parte, alături de alte competiții de CS:GO și League of Legends, din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din România.

"Ne-am străduit să aducem cei mai buni jucători și cele mai bine cotate echipe la care România are acces în momentul de față. În al treilea rând, nivelul producției va fi state-of-the-art. Este foarte important ca aceste trei elemente să funcționeze și să reprezinte cartea de vizită a României în scena internațională de Esports. Vrem să arătăm că > se poate și la noi < și vrem ca publicul prezent la eveniment să aibă parte de o experiență nemaiîntâlnită până acum.", a spus Mihai Cotos, CEO al Digital Crusade.

În luna iunie vor avea loc calificările naționale, care vor stabili echipa cea mai puternică să reprezinte România la Euro CS:GO 2022. Turneul de calificare local se va juca în cadrul evenimentului online Super Battles, organizat de Digital Crusade.

După turneele naționale realizate de fiecare stat în parte, prima întâlnire dintre cele peste 30 de țări înscrise deja va avea loc tot în mediul online. Astfel, în luna iunie, timp de 2 zile echipele se vor confrunta pentru a stabili cele mai bune 16 echipe care vor ajunge în România. În perioada 5-10 iulie, finala de la Oradea va desemna cea mai bună echipă din cele 16 care s-au remarcat în calificări. Prize pool-ul campionatului de CS:GO se ridică la 25.000 dolari.

Cele mai bune echipe de pe fiecare continent vor ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia), unde se vor lupta pentru titlul de campioană mondială. Anul trecut, echipa românească OneTap Gaming a ocupat locul 2 la Campionatul Mondial din Israel.