Seria de televizoare MASTER ZG9 LED 8K HDR Full Array include cel mai nou procesor de imagine X1 Ultimate pentru un contrast precis și detalii clare.

Procesorul de imagine X1 Ultimate are un altgoritm special construit pentru 8K, care poate detecta și analiza în mod inteligent fiecare obiect din imagine, rezultând un contrast clar și detalii excepționale, pentru imagini mai realiste care transpun mai bine intenția creatorilor.

Televizoarele de mari dimensiuni devin tot mai populare, iar prin noul model ZG9 de 98 și de 85 de inchi, Sony urmărește să maximizeze experiența cu ecrane foarte mari în living.

Pentru a oferi o calitate premium a imaginii afișate pe display-uri atât de mari, Sony introduce o rezoluție mai mare cu primul său televizor 8K HDR adresat pieței consumer. Având un număr de linii orizontale și verticale de două ori mai mare, rezoluția 8K oferă de patru ori mai mulți pixeli decât cea 4K (sau de 16 ori rezoluția Full HD).

Cum dimensiunile ecranelor cresc tot mai mult, procesorul joacă un rol din ce în ce mai important în a oferi o calitate premium a imaginii. Folosind un algoritm propriu, puternicul procesor de imagine X1 Ultimate a fost optimizat pentru a gestiona cele 33 de milioane de pixeli ai televizorului 8K.

Același procesor capacitează tehnologia nou dezvoltată 8K X-Reality PRO să aducă orice conținut video aproape de calitatea 8K, folosind o nouă bază de date dedicată 8K pentru a realiza scalarea ascendentă, mai precis și mai detaliat.

În plus, tehnologii noi complet dedicate 8K au fost dezvoltate pentru seria ZG9, precum Backlight Master Drive cu full-array local dimming și 8K X-tended Dynamic Range PRO. Pentru a extrage maximum din acest sistem backlight, 8K X-tended Dynamic Range PRO folosește energia economisită pentru a amplifica în mod inteligent luminozitatea din zonele unde aceasta trebuie intensificată.

Poziționarea corectă a sunetului este un alt factor-cheie, pe măsură ce televizoarele devin mai mari. Având în vedere experiența dobândită prin Acoustic Surface Audio a televizoarelor OLED, Sony a extins conceptul la televizorul LED ZG9 Full Array (pe întreaga suprafață) cu Acoustic Multi-Audio.

Pentru a oferi experiența realistă a sunetului „din imagine”, noul Acoustic Multi-Audio al televizorului ZG9 încorporează patru boxe orientate frontal: două în partea de jos și două în partea de sus – pentru a oferi o poziționare fidelă a sunetului. Utilizatorii vor auzi sunetul ca și cum acesta ar veni din ecran, nu din locul în care se află boxa. În plus, ZG9 are un mod TV de boxă central pentru cei care au un setup de home cinema – astfel, TV-ul devine boxa centrală.

ZG9 prezintă caracteristica X-Wide Angle, care asigură calitatea imaginii și fidelitatea culorilor, indiferent de unghiul de vizualizare, reducând schimbările de culoare atunci când utilizatorii vizualizează ecranul în afara axei optime. De asemenea, X-Motion Clarity minimizează efectul motion blur fără a sacrifica luminozitatea ecranului.

Seria MASTER ZG9 LED OK HDR Full Array dispune de Sony Android TV, care oferă suport pentru o serie de aplicații Google Play, inclusiv YouTube, Netflix, Prime Video (disponibilitatea variază în funcție de regiune.)

Pentru un televizor și o locuință mai inteligente, ZG9 încorporează Google Assistant. În plus, televizoarele pot fi utilizate hands-free, cu ajutorul microfoanelor încorporate.

Utilizatorii pot ”vorbi” cu televizorul utilizând Google Assistant pentru a planifica rapid ziua, descoperi conținut sau pentru a reda emisiuni TV, filme și multe altele. Din nou, disponibilitatea Google Assistant depinde de regiune.

Televizoarele sunt compatibile cu boxe inteligente, precum LF-S50G și SRS-XB501G de la Sony, Google Home sau dispozitive Amazon Echo. Prin intermediul boxelor inteligente, utilizatorii își pot controla televizorul și pot transmite conținut folosind vocea - mai multe caracteristici vor fi adăugate în acest an.

Seria MASTER ZG9 LED OK HDR Full Array va fi compatibilă cu Apple AirPlay 2 și HomeKit. AirPlay 2 permite transmiterea conținutului de pe iPhone, iPad și Mac direct pe televizorul Sony.

Astfel, vizionarea de filme sau emisiuni de pe iTunes și alte aplicații video va fi posibilă direct de pe televizor.

Utilizatorii vor putea, de asemenea, să asculte muzică și podcast-uri direct pe televizor și prin difuzoarele AirPlay 2 amplasate de-a lungul casei și sincronizate. HomeKit va permite utilizatorilor să controleze cu ușurință și în siguranță produsele inteligente din casă prin utilizarea aplicației Home sau prin aplicația Siri de pe dispozitivele Apple.

Televizoarele pot fi adăugate în aplicația Home unde se pot predefini „scene” sau acțiuni automate în colaborare cu alte accesorii HomeKit. De exemplu, utilizatorii pot crea scene de tip „Seară de film” în aplicația Home pentru a porni cu ușurință televizorul și pentru a diminua lumina, doar cerându-i lui Siri să lanseze scena. AirPlay 2 și suportul pentru HomeKit vor fi lansate pentru modelele ZG9, AG9, XG95 și XG85 în 2019.

Dimensiuni disponibile: 85” (începutul lunii iunie), 98” (cea dea doua jumătate a luni iunie).