LG Electronics (LG) începe în această lună livrarea pe piețele globale a primului televizor 8K OLED din lume (modelul 88Z9) și a televizorului LG 8K NanoCell (modelul 75SM99), începând cu Australia, Germania, Franța, Marea Britanie și Statele Unite.

Televizorul 8K NanoCell va fi disponibil în România la finalul lunii octombrie. Prețurile nu au fost încă stabilite și vor fi comunicate la momentul lansării, iar TV-ul OLED 8K va fi disponibil în România doar pe bază de comandă. Televizorul OLED se vinde în SUA pentru aproape 30.000 de dolari.

Fiind atât primul televizor OLED 8K din lume, cât și cel mai mare televizor OLED de la LG de până acum, LG SIGNATURE OLED 8K TV (model 88Z9) de 88 de inch vă oferă o rezoluție 8K Ultra HD (7.680 x 4.320) cu 33.000.000 de pixeli autoiluminați, echivalând de 16 ori numărul de pixeli dintr-un televizor Full HD și de patru ori cel dintr-un televizor UHD.

LG SIGNATURE OLED 8K are un design minimalist , cu un stand din aluminiu polizat și un ecran practic fără chenar, precum și un sistem integrat de difuzoare de 80W pentru un sunet puternic.

Televizorul NanoCell 8K de 75 de inch de la LG vă oferă și el o experiență captivantă, grație imaginii 8K cu culori, contrast și detalii impresionante. Tehnologia Nano Display de la LG redă imaginile incredibil de clar pe o scară mare. Nano Color filtrează impuritățile pentru a îmbunătăți reproducerea culorilor, iar Nano Black – tehnologia avansată Full Array Local Dimming Pro optimizată pentru 8K – controlează precis retroiluminarea televizorului pentru a obține un negru mai profund și un contrast mai puternic.

Televizoarele 8K pot fi utile și pentru conținutul 4K sau Full HD

Ambele televizoare 8K oferă upscaling 8K eficient și reducere îmbunătățită a distorsiunilor, avansând de la un proces în patru etape la unul cu până la șase trepte. Rezultatul este o imagine 8K fără întreruperi la conversia conținutului nativ 4K (3.840 x 2.160) sau Full HD (1.920 x 1.080). Această performanță este îmbunătățită de procesorul inteligent LG de a doua generație α (Alpha) 9 Gen 2 8K.

Microcipul LG crește calitatea imaginii și sunetului folosind tehnologia deep learning și accesul la o bază de date extinsă, ce-i permite să recunoască nivelul de calitate al sursei și să optimizeze orice fel de conținut. Procesorul α9 Gen 2 8K analizează și condițiile ambientale, pentru a echilibra luminozitatea ecranului.

Sunetul bogat și rezonant completează rezultatul vizual al televizoarelor. Un algoritm inteligent poate remixa sunetul stereo într-o compoziție de sunet virtual 5.1 surround, creând un peisaj audio tridimensional ce dă viață filmelor, muzicii și sporturilor. Televizoarele sunt și WiSA Ready, pentru sisteme home theater wireless, cu sunet necomprimat de 16 biți redat pe până la 5.1 canale.

Pentru a vă garanta o vizionare cinematică memorabilă, televizoarele LG 8K OLED TV și 8K NanoCell TV dispun de Cinema HDR, cuprinzând suportul pentru Dolby Vision și Advanced HDR de la Technicolor până la 4K, și pentru HLG și HDR 10 până la 8K.

LG și-a asigurat și relevanța pe viitor a televizoarelor sale 8K, oferind patru porturi ce suportă specificații HDMI 2.1, fapt ce va permite spectatorilor să se bucure de conținut 8K la 60 de cadre pe secundă.

Televizoarele 8K de la LG sunt compatibile și cu modul automat de latență scăzută (automatic low latency mode – ALLM), rata variabilă de refresh (variable refresh rate – VRR) și canalul avansat de retur audio (enhanced audio return channel – eARC).

Pentru un confort și mai sporit, atât modelul 88Z9, cât și 75SM99, vor oferi suport pentru Apple AirPlay2 și HomeKit, și vor fi disponibile în peste 140 de piețe.

Pe anumite piețe, aceste televizoare oferă versiuni încorporate ale Asistentului Google și Amazon Alexa, oferind un control vocal facil al televizorului și dispozitivelor inteligente conectate, simplificând modul în care utilizatorii obțin informațiile căutate.

Televizorul 8K OLED este listat de către Value Electronics din SUA pentru 29.997 de dolari