Samsung păstrează tradiția și anul acesta în luna august va prezenta cele mai noi modele din seria Galaxy Fold și Galaxy Flip. Cel mai nou „leak” indică faptul că Samsung va prezenta aceste două telefoane, dar și ceasul inteligent Samsung Galaxy Watch 5 pe 10 august 2022.

Samsung ar urma să organizeze următorul său eveniment major de lansare "Unpacked" pe 10 august, potrivit unei imagini promoționale publicate de Evan Blass. Imaginea prezintă data, alături de ceea ce pare a fi o imagine neclară a neanunțatului Samsung Galaxy Z Flip 4.

Pe lângă noile telefoane, rapoartele sugerează că am putea vedea și o nouă generație de ceasuri inteligente Samsung, formată din Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro. Randări ale acestor smartwatch-uri au fost publicate online la începutul acestei luni și pare să confirme că nici unul dintre modele nu va include de data aceasta un cadru rotativ fizic, renunțând la o caracteristică preferată de fani Samsung.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Zvonurile susțin că Flip 4 va veni cu cel mai nou procesor Snapdragon 8+ Gen 1, testat de mine în Asus ROG Phone 6 PRO, 8 GB de RAM și va avea două opțiuni de stocare: 128 GB și 256 GB.

Se spune că Samsung Galaxy Flip 4 va avea un ecran AMOLED FullHD+ 120Hz de 6,7 inci cu o perforație în ecran pentru unitatea selfie de 10 MP. Ecranul AMOLED exterior, care este mai mare decât cel al lui Flip 3 (2,1 inci față de 1,9 inci), va fi însoțit de camere foto de 12MP wide și ultrawide de 12MP.

Se așteaptă ca Galaxy Z Flip 4 să conțină o baterie de 3.700 mAh cu suport pentru încărcare la 25W pe fir și wireless la 10W și, la fel ca predecesorul său, Flip 4 va primi și o ediție Bespoke Edition, care va avea și mai multe combinații de culori.

Din ce ne putem da seama până acum, Flip 4 este o rafinare a conceptului introdus pe Flip 3. Nu există schimbări mari de design și nici la interior lucrurile nu stau radical diferit. O baterie puțin mai mare înseamnă o autonomie ceva mai ridicată, iar încărcarea mai rapidă decât în trecut este binevenită. În rest, lucrurile rămân cam la fel ca pe Flip 3.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Aici se zvonește că Galaxy Z Fold 4 va veni cu tot Snapdragon 8+ Gen 1, dar 12 GB de RAM și până la 1 TB de stocare. Se spune că va fi mai ușor decât predecesorul său, deși are aceeași capacitate a bateriei (4.400 mAh). Telefonul deschis va avea o diagonală de 7,6 inci şi ascunde o cameră selfie sub ecran, iar atunci când este pliat telefonul are o diagonală de 6,2 inci. Ambele ecrane au refresh rate de 120 Hz.

Cel mai mare upgrade pare să fie la nivel de camere foto, unde trecem la o cameră triplă cu senzorul principal de 50 MP, același de pe Galaxy S22, alături de o cameră de 12 MP ultrawide şi una de 12 MP telephoto cu zoom optic 3X.

Camera selfie din ecranul interior va fi de 16 MP, iar cea exterioară de 10 MP. De asemenea, balamaua telefonului va avea suport pentru un stylus.

Samsung Galaxy Watch 5

Ceasul inteligent al Samsung se schimbă cu această nouă serie, iar o schimbare ar fi renunțarea la acel cadran rotativ, iar asta s-ar putea să supere anumiți fani. În general, ceasurile urmează un limbaj de design similar cu cel de anul trecut - carcase subțiri, butoane laterale simple și o tranziție perfectă între ceas și brățară.

Un alt zvon indică faptul că ceasul ar putea avea integrat un senzor de temperatură corporală ce te-ar putea anunța când ceva nu este în regulă cu temperatura ta. Măsura este cel mai frecvent utilizată pentru a vă urmări temperatura în timp ce dormiți.

Unul dintre zvonuri spune că modelul Galaxy Watch 5 "Pro" va avea o baterie de 572 mAh - ceea ce reprezintă o creștere de aproape 60% față de bateria de 361 mAh găsită în modelul mai mare, de 44 mm, Galaxy Watch 4. Prin urmare, smartwatch-ul Samsung ar putea dura mai mult decât până acum.

În ceea ce privește viteza de încărcare, toate modelele suportă o încărcare de 10W. Acest lucru ar însemna o încărcare mai rapidă față de încărcarea de 5W de pe seria Galaxy Watch 4, deci mai puțin timp pe încărcător și mai mult timp la încheietura mâinii.