Oricum ar fi, eu cred că nu veți fi dezamăgiți după ce veți vedea citi acest articol, așa că hai să trecem la treabă. Un mic disclaimer la început ar fi acela că toate aceste site-uri sunt gratuite, însă vin cu limitări, iar pentru a le folosi la capacitate maximă trebuie să plătești.

Rytr este un site care scrie pentru tine cu ajutorul inteligenței artificiale. Poate scrie mailuri, descrieri la poză, poate chiar să-ți dea idei de un articol pentru blog, denumiri de brand și așa mai departe.

Tot ce trebuie să faci este să-ți faci cont pe site apoi să selectezi limba. Există și română, dar rezultatele nu sunt extraordinare și îți recomand să folosești, mai degrabă, engleza. Mai departe alegi tonul textului și introduci cuvinte cheie. Aici poți pune cuvinte sau poți scrie propoziții, în funcție de ce ai nevoie, apoi alegi 1,2 sau 3 variante și site-ul gândește puțin apoi îți livrează. Intră pe Rytr.me și vezi dacă pe tine te poate ajuta.

Rămânem în zona de scris pentru o altă unealtă care ți-ar putea fi folos, mai ales atunci când răspunzi la mailuri. Google a introdus pe Gmail posibilitatea de a sugera cuvinte pentru propozițiile tale.

Asta este bine deoarece poți să fii mai rapid, însă astfel ai putea suna la fel ca toți ceilalți, însă aici te-ar putea ajuta Wordtune, o extensie de Chrome care după ce o instalezi îți sugerează reformulări pentru propozițiile sau ideile tale. Ai 10 astfel de reformulări gratuite pe zi, însă dacă dorești mai multe ai putea alege un abonament de 10 dolari pe lună pentru reformulări nelimitate.

Talk to Books este o unealtă Google cu care poți explora idei și poți descoperi cărți, obținând citate care răspund întrebărilor tale. Vrei să știi cum să fii un lider bun sau care este secretul fericirii? Poți să scrii asta pe site, apoi vei primi înapoi o serie de citate din diferite cărți. Vrei să vezi ce zic autorii despre cum poți porni un business de succes? Nicio problemă.

Continuăm seria cu site-uri care te ajută să crești rezoluția fotografiilor vechi sau a celor de proastă calitate. Bigjpg.com sau imgupscaler.com sunt doar câteva dintre site-urile pe care le-am folosit pentru a crește rezoluția unor imagini. Rezultatele nu sunt uimitoare, dar destul de bune, încât să fie recomandate aici.

În combinație cu aceste site-uri ai putea folosi și magiceraser.io, un site care te ajută să scoți elemente nedorite din imagini. Dacă ai un obiect într-o imagine pe care-l dorești eliminat ai putea să folosești magiceraser, însă trebuie să știi că aceasta funcționează cel mai bine cu imagini simple fără prea multe elemente în fundal, altfel îi va fi greu site-ului să le elimine și să le înlocuiască cum trebuie.

Următorul site te va ajuta să faci prezentări mai frumoase datorită ilustrațiilor pe care le poți crea cu ușurință. Se numește blush.design și de aici poți selecta și edita ilustrațiile cu oameni, animăluțe, mașini și tot ce mai dorești. În versiunea gratuită poți descărca ilustrația creată în format PNG, dar mic. Pentru a avea acces la rezoluții mai mari trebuie să plătești, dar mă gândesc că un PNG mic este suficient pentru le folosi în PowerPoint, de exemplu, pentru a ilustra frumos o idee.

Ultimul site este un fel de unealtă universală pentru designeri, dar și pentru toți care au nevoie să creeze o invitație, un thumbnail, un flyer și multe altele. Da, vorbesc despre canva.com și e un site foarte util, ușor de folosit și dă rezultate foarte bune. Și cred că-l știți deja și nu o să insist asupra lui.