hub:raum Cracovia a iniţiat o caravană în România pentru a selecta proiecte în fază incipientă din domenii precum: Smart City, logistică şi transport. Startup-urile locale cu proiecte din ariile IoT, big data, cloud, securitate pe mobil, e-sănătate sunt, de asemenea, vizate.
Punctele de întâlnire dintre startup-uri şi experţii hub:raum sunt: Cluj (27 septembrie) şi Bucureşti (30 septembrie). Sunt vizate următoarele arii pentru startup-urile eligibile pentru programul Warp Sprints: Smart City, logisitică şi transport.
Iniţiativa este parte dintr-un nou program derulat de hub:raum numit WARP Sprints. Acest nou concept de accelerator inteligent, modern şi eficient este bazat pe experienţa acumulată de-a lungul celor cinci ediţii ale programului de accelerare WARP şi ale celor două ediţii ale programului „Challenge Up!”. Sesiunile WARP Sprints au în vedere o mai bună cooperare între corporaţii şi startup-urile implicate, cu mult înainte de începerea programelor de accelerare în sine; trei verticale selecționate în fiecare trimestru; un proces mai rapid de oferire de feedback punctual pentru startup-uri. Verticalele alese pentru ultimele luni ale acestui an sunt: Smart City, Logistică şi Transport.
Cosmin Ochişor, Investment Manager la hub:raum, se va întâlni cu start-up-urile locale în Cluj, pe 27 septembrie (detalii aici), respectiv în Bucureşti, pe 30 septembrie, unde îi va avea ca invitaţi pe cei de la Device Hub (mai multe informaţii aici). La Cluj, este invitat şi CTF365, un start-up local, care poate să împărtăşească din experienţa sa legată de participarea la programul de accelerare WARP.
De-a lungul celor cinci ediţii ale WARP, peste 3.000 de start-up-uri au fost evaluate şi 58 de echipe din 18 ţări au fost invitate să fie parte din program. Dintre acestea, 10 echipe selectate au fost din România. De exemplu, TypingDNA, care furnizează o soluţie de securitate online bazată pe felul în care oamenii tastează, este unul dintre cele patru proiecte selectate de către Deutsche Telekom pentru cea de-a doua fază a programului de accelerare WARP care a avut loc în primăvara acestui an. Mai mult, în 2015, start-up-ul românesc DeviceHub.net, care furnizează servicii de cloud pentru comunicarea Internet of Things, a primit 80.000 de Euro de la hub:raum Cracovia pentru a-și dezvolta proiectul, suport din partea mentorilor hub:raum, precum şi acces la cele 150 de milioane de clienţi ai Deutsche Telekom din întreaga Europă. DeviceHub a fost selectat câştigător la a treia ediţie a WARP turbo accelerator în decembrie 2014, fiind al doilea startup care a primit finanţare de la hub:raum, după OmniPaste, în 2014.
hub:raum oferă mentorat, know-how, spaţiu de lucru, acces direct la factorii de decizie de la Deutsche Telekom şi la peste 150 milioane de clienţi, cu beneficii pe care startup-urile le primesc pe loc:
- pre-selecţie la WARP Sprints
- oferte din partea partenerilor hub:raum (de exemplu 5.000 USD pentru Amazon Web Services)
- mentorat şi know-how
- acces gratuit la spaţiile de lucru din Cracovia/Berlin/Tel-Aviv
- oportunitatea de a participa la diverse programe de accelerare și acces la investiţii (până la 300.000 de Euro).