Tel Aviv e un oraș unde marile corporații și investitorii privați caută să găsească noi companii în care să investească. Aceasta este și strategia Deutsche Telekom, prin fondul său de investiții numit DT Capital Partners.

IMG_5111

Guy Horowitz e un investitor cu experiență și e unul dintre partenerii fondului DT de la Tel Aviv. Divizia de investiții a gigantului german administreză 500 de milioane de dolari pentru investiții de 5-15 milioane de dolari în startup-uri.

În portofoliul Deutsche Telekom Capital Partners sunt peste 70 de companii, printre care nume cunoscute, cum ar fi Wunderlist, Scout24 sau SafeBreach. DTCP caută investiții de tip venture sau private equity, ultima fază înainte de exit sau de investiții mai mari.

DTCP e localizat în Hamburg, Silicon Valley și Tel Aviv și vrea să fie un pod între cele trei zone.

„Istoria noastră, la Deutsche Telekom, a fost să facem investiții strategice, achiziții mari. Dar ne-am dat seama că nu tot timpul poți cumpăra cele mai bune companii, așa că de acum doi ani ne-am diversificat investițiile și nu investim în lucruri care sunt relevante imediat pentru Telekom. Suntem mai rapizi și mai agili“, a spus Guy Horowitz.

În ce investește Deutsche Telekom Capital Partners

DTCP caută să investească în startup-uri care au un focus foarte mare pe tehnologie, nu în rețele sociale și alte lucruri „ușoare“. Deși nu caută afaceri care să aibă legătură directă cu business-ul lor central, cel de operator telecom, caută tehnologii conexe.

De altfel, Guy Horowitz a spus că DTCP se uită la lideri ai tehnologiei în industria comunicațiilor, rețele sau Internet of Things. De asemenea, domeniul securității cibernetice e foarte important pentru Telekom.

În privința selecției, DTCP se uită în principal la trei lucruri: oameni, tehnologii și nevoie de pe piață. Ca domenii generale, am menționat de Internet of Things și cybersecurity, dar e vorba și de inteligență artificială și de infrastructură Cloud.

Cum s-au schimbat investițiile

Israelul a devenit un nume important în lumea investițională, deși nu se compară cu ascensiunea Chinei. Mai jos puteți vedea două grafice care arată unde sunt banii și startup-urile relevante.

IMG_5115 IMG_5114