În aceste zile în care se concentrează din ce în ce mai mult pe conformitate și due diligence, este nevoie de un sistem contabil bun mai mult ca oricând. Managementul unei afaceri are nevoie de informații exacte și în timp util pentru decizii mai eficiente. Astfel de informații pot fi disponibile sub formă de rapoarte de contabilitate de gestiune care pot fi produse de un sistem contabil bun. În plus, obligațiile legale ale întreprinderii, precum TVA și declarațiile fiscale și situațiile financiare auditate, pot fi îndeplinite în timp util.

Mai mult, astfel de rapoarte sunt frecvent necesare pentru prezentare, la cererea bancherilor, investitorilor și a altor părți interesate. Având un sistem de contabilitate bun, care va sta la baza sistemului de raportare a managementului afacerii și a situațiilor financiare statutare, va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea imaginii companiei și are un bun sens pentru afaceri, deoarece vă permite să vă concentrați mai mult pe dezvoltarea afacerii. Ca cineva care lucrează din greu pentru a crește eficiența și creșterea și este responsabil pentru direcționarea afacerii și a operațiunilor sale - cum luați decizii? Cum creați o cale bine informată, strategică și realizabilă spre succes? De unde obțineți informațiile de care aveți nevoie pentru a vă conduce afacerea în viitor? Și ce faceți dacă aceste date nu sunt fiabile sau vă oferă o imagine completă? Dacă vă confruntați cu puncte nevăzute financiare sau vedeți zone de îmbunătățire care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele, ar putea fi timpul să vă gândiți să vă externalizați funcțiile financiare și contabile.

Avantajele păstrării unor evidențe contabile bune nu pot fi subliniate excesiv, iar unele sunt: O mai bună gestionare a afacerii. Gestionați fluxurile de numerar și respectați termenele limită. Gestionarea fluxului de numerar înseamnă să știi ce faci cu banii care vin în afacerea ta. Un sistem de contabilitate Bucuresti bun vă va ajuta să identificați zonele care au nevoie de numerar și când vor fi necesare. De exemplu, este posibil să fie nevoie de numerar pentru a plăti facturi de tranzacționare de rutină, pentru a vă finanța datoriile sau pentru a face renovări majore sau pentru a comanda stocuri noi. Evaluează performanța afacerii tale Un sistem de contabilitate bun vă oferă o imagine de ansamblu aprofundată asupra performanței financiare a afacerii dumneavoastră. O comparație a rezultatelor actuale cu activitatea anului precedent, precum și cu rezultatele bugetate, va oferi informații utile pentru a ajuta la luarea deciziilor.

Stabiliți obiective de afaceri. Un bun sistem de contabilitate vă va ajuta atunci când stabiliți noi obiective de afaceri pentru săptămână, lună sau an, deoarece vizualizarea performanței afacerii pentru ultimul exercițiu financiar vă va ajuta să proiectați și să stabiliți obiective pentru anul următor și să planificați în avans afacerea. Un alt aspect foarte important este respectarea legilor. Menținerea cărților de cont adecvate este o cerință legală pentru toate companiile din Cipru și va asigura, de asemenea, că compania va putea respecta diferitele sale cerințe privind TVA, impozitul pe profit și alte cerințe legale de depunere. O imagine mai bună și mai prestigioasă a afacerii. Pregătirea situațiilor financiare și însoțirea lor de un raport al auditorilor este un factor important pentru ca o afacere în creștere să poată prezenta o imagine mai bună și mai prestigioasă a acesteia.

Al treilea cel mai important aspect ar fi evitarea pedepselor. Înregistrările contabile adecvate îi ajută pe proprietarii de afaceri să evite dobânzile și penalitățile, deoarece le facilitează plata sumei impozabile și la momentul potrivit. Până la expirarea termenului, totul ar trebui să fie în stare bună, pregătit pentru depunere.

Așa cum vă ziceam la începutul acestui articol , hai sa vorbim acum despre externalizarea serviciilor contabile. Ce este externalizarea contabilă? Externalizarea contabilă angajează, pentru a-și asuma responsabilitățile contabile ale afacerii dumneavoastră. Serviciile de contabilitate sau de evidență contabilă pot varia în funcție de furnizor și de software-ul utilizat, dar puteți alege ce servicii să externalizați, pe care să le păstrați intern și ce rezultate sau rapoarte așteptați să primiți. De asemenea, puteți alege ce nivel de acces doriți să aveți la software-ul de contabilitate.

De ce ar trebui să externalizez? Poate v-ați săturat de acte. Poate că nu mai poți să-l faci singur. Sau, poate, ați încercat, ți-a plăcut, dar furnizorul de servicii sau software-ul nu au avut dreptate. Poate că nu aveți timp sau bani pentru a angaja pe cineva, dar doriți expertiză contabilă și financiară. Poate doriți date mai bune și tehnologie mai avansată. Motivele sunt ale dumneavoastră, dar beneficiile pe care le puteți obține din externalizare sunt impresionante.

Acces la date de încredere. Datele financiare bune ar trebui să fie coloana vertebrală a deciziilor dvs. de afaceri. Când vă externalizați contabilitatea și obțineți acces la un software puternic, puteți colecta datele care vă interesează și puteți crea diagrame și rapoarte în jurul acestuia. Spuneți adio construirii și analizei rapoartelor pentru a răspunde la întrebări specifice. Datele dvs. vă vor răspunde la întrebări și vă vor permite să luați decizii bazate pe creștere cu încredere. Creșteți controalele și reduceți frauda Dacă majoritatea funcțiilor contabile ale companiei sunt în mâinile uneia sau a două persoane, afacerea dvs. are un risc mai mare de a experimenta fraude.

Haideți sa vedem câteva principale avantaje ale externalizării contabile. Este rentabil.

Externalizarea contabilității dumneavoastră este, în general, mai puțin costisitoare decât angajarea cuiva intern. Vă economisește timpul și banii necesari pentru recrutare și instruire și, de asemenea, vă scutește de la plata impozitelor pe salariu, salariu, asigurare, beneficii, perioadă de timp etc. În plus, majoritatea firmelor rulează costul software-ului în serviciile pe care le furnizează. Conduceți funcțiile de bază ale afacerii. Angajarea unui contabil intern nu va genera în mod necesar venituri. Folosiți un software de vârf.

Un software puternic și scalabil, poate face contabilitatea complicată și consumatoare de timp. Lucrați cu experți în contabilitate. Obțineți acces la profesioniști în contabilitate care sunt instruiți, cu experiență și cunoscuți în domeniul financiar și contabil. Acestea vă pot ajuta să vă înțelegeți mai bine finanțele, să vă ofere îndrumări și să gestionați situații și sarcini complexe.

Lucrați cu experți în contabilitate. Obțineți acces la profesioniști în contabilitate care sunt instruiți, cu experiență și cunoscuți în domeniul financiar și contabil. Acestea vă pot ajuta să vă înțelegeți mai bine finanțele, să vă ofere îndrumări și să gestionați situații și sarcini complexe. Acces la date de încredere. Datele financiare bune ar trebui să fie coloana vertebrală a deciziilor dumneavoastră. de afaceri. Când vă externalizați contabilitatea și obțineți acces la un software puternic, puteți colecta datele care vă interesează și puteți crea diagrame și rapoarte în jurul acestuia. Creșteți controalele și reduceți frauda

Dacă majoritatea funcțiilor contabile ale companiei sunt în mâinile uneia sau a două persoane, afacerea dvs. are un risc mai mare de a experimenta fraude.