Prin intermediul cărților de afaceri poți afla trucuri de afaceri și poți vedea ce greșeli au făcut alți antreprenori pentru a încerca să le eviți. Îți propunem și noi 5 cărți de afaceri care te vor inspira să fii un antreprenor mai bun fie că ai început deja un startup sau cochetezi cu ideea de a-ți lansa propria afacere până la finalul lui 2018.

Tribe of Mentors: Short Life Advice from the Best in the World - Tim Ferriss

În Tribe of Mentors, Tim Ferriss (care este și autorul volumului Săptămâna de lucru de 4 ore) a făcut o compilație de sfaturi, unelte și obiceiuri ale unora dintre cei mai mari performeri ai lumii. Ferriss a stat de vorbă cu peste 130 de antreprenori, oameni din industria entertaimentului, sportivi, oameni de investiții (printre cei intervievați se numără maria Sharapova, Jummy Fallon, Ray Dalio) și a strâns în Tribe of Mentors scurte profile ale acestora cu scopul de a oferi câteva răspunsuri la unele dintre cele mai fierbinți întrebări ale viitorilor antreprenori (ale ale fondatorilor de startup aflați la început de drum în afaceri), pentru a-i ajuta să ajungă la rezultate extraordinare și să-și transforme viața.

Crushing It: How Great Entrepreneurs Build Their Business and Influence-and How You Can, Too - Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk este un cunoscut antreprenor în serie din Statele Unite și autor ale cărui cărți de afaceri sunt citite de milioane de persoane din întreaga lume. Volumul din 2018, Crushing It, (în librăriile de la noi este disponibil primul volum, scris de Gary Vaynerchuk în 2009 – Crush it! - Dă lovitura! De ce acum e momentul să faci bani din pasiunea ta) vine cu noi lecții, tactici, strategii, sfaturi și inspirație pentru antreprenorii aflați la început de drum. Gary Vaynerchuk așterne pe hârtie propriile experiențe de afaceri, dar și detalii oferite de alți antreprenori renumiți din întreaga lume.

Poți învăța, de exemplu, cum să te transformi într-un brand (influencer) pe canalele de social media.

Outliers: The Story of Success - Malcolm Gladwell

Outliers (Excepționalii) îți va schimba modul în care privești și înțelegi succesul și cum familia, educația și cultura, dar și norocul, sincronizarea și moștenirea familiei se îmbină pentru a crea oameni cu adevărat remarcabili.

Volumul este un studiu de caz, foarte bine documentat de către Gladwell , despre cum au atins excepționalul oameni precum Bill Gates, avocatul Joseph Flom (unul dintre cei mai buni avocați pe zona de M&A) sau membrii formației Beatles.

Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World - Cal Newport

Un bestseller recomandat de Wall Street Journal, volumul lui Newport atrage atenția asupra faptului că una dintre cele mai valoroase aptitudini din lume începe să fie tot mai rar întâlnită. Este vorba despre abilitatea de a te focusa asupra unei sarcini dificile fără a fi distras de ceea ce se întâmplă în jurul tău.

În cartea de afaceri pe care a scris-o, newport explică faptul că, odată ce reușești să dobândești acest skill vei putea să livrezi rezultate mult mai bune într-un timp mai scurt, lucrând mai eficient.

Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers - Tim Ferriss

Este un alt volum în care Ferriss împărtășește din lecțiile pe care le-a aflat de la performeri din domenii diferite și din întreaga lume. De data aceasta vei putea afla din învățăturile lui Jamie Foxx, Arnold Schwarzenegger, sau ale unor comandanți ale trupelor de operațiuni speciale și chiar ale unor biochimiști care vând pe piața neagră.