Pe de o parte, vei fi liber de constrângerile corporatiste, dar, pe de altă parte, ai facturi de plătit. Acum nu mai ai un venit fix, iar banii pe care îi câștigi sunt direct proporționali cu munca depusă în afacerea ta. Și ca să te ajutăm să îți crești afacerea, îți spunem cinci lucruri importante de care trebuie să ții cont.

Stabilește-ți obiective clare

În momentul în care ai decis că vrei să mergi pe cont propriu, cel mai probabil aveai deja dorința de a face mai mult decât să faci o bifă la prezență. Iar ca să reușești într-un business, trebuie să îți cunoști foarte bine obiectivele înainte să pornești la drum.

Așadar, gândește-te bine asupra obiectivelor. Trebuie să știi foarte bine ce îți dorești să realizezi și cum poți face asta prin afacerea ta. Setează-ți obiective pe termen scurt și concentrează-te pe îndeplinirea lor. Nu te lăsa dus de val și nu te avânta în misiuni, oricât de mult entuziasm ar fi.

Construiește sisteme care pot fi scalate

Să fii șeful înseamnă că atunci când lucrurile vor merge bine, tu vei fi cel care va culege laurii, dar tot tu vei fi și cel vinovat când lucrurile merg prost, din oricare motiv.

Ca să crești, ai nevoie să implementezi o strategie și să pui la punct sisteme care ți-ar permite să scalezi. Ai nevoie de sisteme de marketing, planuri trimestriale, obiective de vânzări și multe altele. Există numeroase instrumente și tehnologii care te pot ajuta să faci asta, trebuie doar să le găsești pe cele care se potrivesc afacerii tale.