Atunci când pornești pe calea antreprenoriatului trebuie să iei în considerare mai mulți factori, iar pentru a fi bine pregătit ai putea să profiți de campania de reducere de pe elafant.ro și să îți faci stocul cu niște cărți de business.

De ce eșuează companiile? 10 greșeli și 100 de soluții

Această carte documentează cele mai comune 10 greșeli ale companiilor active din România, care au intrat în insolvență în ultimii 10 ani. Într-un limbaj simplu și pe înțelesul tuturor, autorul oferă 10 răspunsuri practice la întrebarea de ce eșuează companiile și propune 100 de soluții pragmatice pentru rezolvarea acestora. Recomandările de la finalul fiecărui capitol devin un ghid de bune practici pentru dezvoltarea sănătoasă a propriei companii sau pentru monitorizarea consultativă a partenerilor de afaceri. Cartea este la reducere și poate fi cumpărată de aici.

Liderii buni pun întrebări extraordinare

Care sunt întrebările pe care ar trebui să și le pună un lider? Ce întrebări ar trebui să pun membrilor echipei? Cum îmi pot descoperi obiectivul suprem că lider? Care este cel mai bun obicei de leadership pe care ar trebui să îl pun zilnic în practică? Cum să motivez o persoană lipsită de motivație? Cum să colaborez cu un lider dificil, care nu are nici un fel de viziune? Acestea sunt câteva dintre întrebările care își vor găsi răspuns în această carte de la renumitul specialist în leadership John Maxwell. O poți comanda de aici.

The Four ADN-ul ascuns al Amazon, Apple, Facebook și Google

Autorul Scott Galloway deconstruieste strategiile care se ascund în spatele fațetelor strălucitoare ale Celor Patru. El ne arată cum ne manipulează nevoile emoționale fundamentale cu o viteză și o amploare pe care ceilalți nu o pot egală. De asmenea, arată cum putem aplică lecțiile învățate din ascensiunea lor în propriile afaceri sau cariere.
Fie că vrei să concurezi cu ei, să faci afaceri cu ei sau să trăiești într-o lume dominată de ei, trebuie să îi înțelegi pe Cei Patru. Cartea este redusă cu 30% și se găsește aici.

Inteligență emoțională în Leadership

În paginile acestei cărți se regăsesc experiențele multor lideri cu o inteligență emoțională deosebită. Din cercetarea acestor cazuri, au ieșit la iveală răspunsuri la întrebări vitale privind conducerea bazată pe inteligența emoțională. De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor pentru a fi eficienți? De unde își trage forța lăuntrică un lider? Cum îi inspiră pe cei din jur? Cum creează un climat favorabil inventivității, performanței și relațiilor interumane? Ca să găsești răspunsuri la aceste întrebări, cumpără cartea de aici.

Școala de afaceri. Pentru oamenii cărora le place să îi ajute pe alții

„Datorită faptului că nu mi-am câștigat averea din întemeierea unei afaceri de marketing în rețea, am avantajul de a fi puțin mai obiectiv în privința acestui subiect. Cartea de față descrie adevăratele valori ale unei afaceri de marketing în rețea - valori care depășesc simplul potențial al dobândirii de venituri uriașe. În sfârșit am găsit o afacere cu față umană.”, scrie autorul Robert T. Kiyosaki. Rețeta succesului pusă la dispoziția cititorilor e simplă și urmează trei pași: construirea unei afaceri de succes, reinvestirea veniturilor în afacerea respectivă și învestirea într-o altă afacere. Găsești cartea la reducere aici.