Colecția ROG Spring 2019 pune laolaltă modele complet noi și sisteme reîmprospătate pentru a echilibra performanța cerută de gameri, de creatorii de conținut și utilizatorii avansați cu confortul ce îmbunătățește utilizarea zilnică.

Linia de produse cuprinde sisteme "desktop replacement" puternice, portabile suple și expresii evoluate ale laptopurilor cu formă tradițională.

ROG Mothership: viitorul portabilelor "desktop replacement"

Formele tradiționale limitează răcirea și sunt blocate într-o poziție fixă cu scopul de a se potrivi într-un format ce poate fi folosit așezat pe genunchii utilizatorului. Acesta este un compromis bun pentru o mulțime de laptopuri, dar portabilele "desktop replacement" sunt prea grele pentru a sta confortabil, astfel că ROG a reimaginat forma pentru a îmbunătăți experiența de utilizare.

În loc să stea așezat pe masă, ROG Mothership stă în poziție verticală pentru a-i oferi sistemului de răcire acces nelimitat la fluxul de aer din spate.

Tastatura este separată și se pliază pentru maximum de flexibilitate, oferind libertatea amplasării într-o poziție perfectă, iar conectivitatea cablată sau wireless depinde de scenariul de folosire.

Detașarea tastaturii dezvăluie un rând de patru difuzoare îndreptate direct către utilizator, creând o bară de sunet eficientă chiar sub afișaj.

Cu o grosime de 29,9 mm, ROG Mothership este surprinzător de subțire pentru puterea pe care o oferă.

Un panou FHD ultrarapid, cu rate de refresh de 144Hz și 3ms timp de răspuns, va satisface jucătorii care doresc să experimenteze un număr de FPS-uri cu trei cifre pentru jocuri rapide. Alternativa 4K UHD de 60Hz oferă cel mai bun echilibru pentru demersurile creative, cu detalii incredibile și acoperirea completă a spațiului de culoare Adobe RGB pentru o paletă coloristică largă.

Flexibilitate supremă cu Zephyrus S GX502

În timp ce Zephyrus S GX701 și GX531 au o poziție avansată a tastaturii care lasă mai mult spațiu pentru răcire și reduce temperatura zonelor unde se așează mâinile, noul GX502 adoptă un format mai tradițional ce funcționează mai bine în încăperile înguste și pe genunchi.

Suportul de mâini ascunde ranforsările sub formă de fagure ce fac carcasa mai rigidă acolo unde este nevoie de o rezistență mai mare. Procesul pornește cu aliaj de magneziu topit și utilizează o combinație de turnare în matriță și prelucrare, creând o piesă solidă, care rezistă torsionărilor ce ar face alte laptopuri subțiri să se simtă ieftine și nesigure.

Răcirea AAS îmbunătățită îi permite modelului de top echipat cu GeForce RTX 2070 să urce până la 1540MHz la 115W cu ROG Boost în Turbo Mode, o frecvență și un consum rezervat laptopurilor de dimensiuni mari.

Zephyrus S GX502 ține pasul cu Strix SCAR III și poate fi dotat cu panoul mai recent de 240Hz/3ms.

Acceleratorul grafic exclusiv ROG poate comuta între NVIDIA G-SYNC pentru o experiență mai bună de gaming și Optimus pentru o autonomie mai mare. Având o grosime de numai 18,9 mm și cântărind 2 kg, noul model este ușor de transportat.

În ciuda carcasei compacte, există spațiu la interior pentru două SSD-uri ce pot fi configurate în RAID 0 pentru a maximiza performanța. Sunetul actualizat utilizează un DAC ESS SABRE ce reduce zgomotul și distorsiunile pentru ieșirile de căști, oferind sunet de înaltă fidelitate cu o gamă dinamică mai largă.

Zona de mijloc e acoperită de Zephyrus M GU502

Asemeni lui Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502 oferă ecrane validate PANTONE cu 144Hz și 240Hz cu 3ms timp de răspuns. Suportul pentru încărcarea USB-C rămâne alături de tehnologia NVIDIA Optimus, ajutând laptopul să funcționeze mai mult timp atunci când este departe de o sursă de energie.

În testele interne, bateria de 76Wh oferă peste 8 ore la o singură încărcare. Având acceleratoare grafice care urcă în gamă până la GeForce RTX 2060, există suficientă putere de calcul pentru a genera un framerate cu trei cifre în jocurile populare.

Chip-ul nu necesită AAS pentru a rămâne rece; chiar și fără el, ventilatoarele puternice ale modului termic și cele patru radiatoare sunt suficient de eficiente pentru a tacta nucleul grafic până la 1435MHz la 90W în ROG Boost în Turbo Mode. Deși duce lipsă de guri de ventilație extinse, carcasa este aproape identică cu cea lui GX502.

Tastatura iluminată Aura Sync poate fi personalizată, iar opționalul control pe tastă permite dispuneri personalizate, ce identifică tastele critice pentru jocuri și fluxuri de lucru.

Strix împarte diferențele în dimensiuni standard

Cele mai recente serii de laptopuri Strix sunt disponibile cu ecrane de dimensiuni de 15,6” (G531) și 17,3” (G731), cu rame ultrasubțiri pentru o amprentă mult mai compactă. Aceste modele cu dimensiuni medii sunt disponibile în versiunile SCAR III și Hero III, optimizate pentru dominația în esports, alături de configurațiile accesibile Strix G, ce se concentrează pe caracteristicile de bază ale jocurilor.

Alege-ți campionul pentru esport: Strix SCAR III sau Hero III

Strix SCAR III reflectă inspirația din jocurile "shooter" cu motive "Gunmetal Grey" și valuri de carbon la interior, în timp ce Hero III poartă stilul "Midnight Black" punctat de text cibernetic de-a lungul suportului de mâini. Ambele modele au suprafețe contrastante pe capacele de metal care adaugă o notă de stil.

Aceste dispozitive cu NFC acționează ca o tastă fizică; conectând unul puteți schimba iluminarea sistemului și alte setări bazate pe profilurile Armoury Crate și să garantați accesul la Shadow Drive ce ascunde și criptează fișierele importante.

Lucrul cu echipele profesioniste din esports și turneele de top oferă o perspectivă asupra cerințele jucătorilor profesioniști care vor tot mai mult ecrane de 240Hz. Ratele de refresh înalte regăsite pe SCAR III furnizează un vârf competitiv în jocurile de nivel înalt, în special în jocurile rapide la un "framerate" ridicat.

Alternativa cu 144Hz este incredibil de rapidă; timpul de răspuns de 3ms de la gri la gri se potrivește cu cel al panoului de 240Hz și produce imagini clare în mișcare, cu un minim de blur sau remanență.

ROG Boost duce nucleul grafic până la 1440MHz la 115W, fapt care ajută la susținerea unui "framerate" ridicat necesar pentru saturarea ecranului. Opțiunile pentru procesor ajung la Core i9-9880H, cu un design cu opt nuclee, care adaugă capacități multitasking ce pot ajuta la gaming și streaming pe aceeași mașină, alături de munca mult mai serioasă precum editarea video și randarea 3D.

Focus pe lucrurile esențiale cu Strix G

Strix G furnizează o fundație accesibilă ce distilează elementele esențiale ale experienței ROG. Design-ul său cu profil redus se integrează perfect în mediile de zi cu zi, cum ar fi sălile de clasă sau cafenelele, la fel de bine ca într-un LAN party, târziu, în noapte.

Strix G poate fi configurat cu procesoare Intel ce urcă în gamă până la Core i7-9750H, cu șase nuclee și 12 fire de execuție, și cu acceleratoare grafice GeForce GTX 2070 și panouri de 144Hz.

Acesta este disponibil cu până la patru zone iluminate Aura Sync pentru tastatură și vine cu aceeași răcire Strix cu toate elementele esențiale, incluzând RangeBoost pentru Gigabit Wi-Fi, ieșire HDMI 2.0b pentru monitoare 4K și televizoare și suport pentru monitoare G-SYNC prin DisplayPort pe USB-C pe modelele cu grafică GeForce RTX.