Ovie Smarterware e un kit care costă doar 75 de dolari și oferă 3 caserole rotunde, 3 smart tag-uri, care pot fi puse pe caserole obișnuite și un hub care poate comunica de la distanță cu aplicația mobilă. Kitul nu identifică automat mâncarea, ci trebuie să-i spui, iar apoi îți amintește în aplicație că acel preparat se poate strica.

De asemenea, dacă preparatul ajunge în faza în care trebuie consumat, altfel se alterează, vei primi sugestii de preparate pe care le poți face, ca să nu fii victima lipsei de originalitate.

Practic, conectezi aplicația la Ovie sau la Alexa și poți să spui exact ce fel de mâncare este, de exemplu spanac. Apoi vei primi remindere legate de starea preparatului din caserolă înainte ca acesta să se altereze. Practic, Ovie ia locul unui frigider inteligent, pentru că poți ști în permanență ce ai în frigider.

Spre deosebire de un frigider inteligent, Ovie costă destul de puțin. Un kit care ar ajunge pentru întregul frigider, care constă din 15 smart tags, 9 caserole, 9 conectori universali (care pot fi puși pe orice), 6 clip-uri de prins pungi de vid și un hub costă doar 300 de dolari pe Kickstarter.

Cum funcționează? Dacă alimentele sunt proaspete lumina este verde. Dispozitivul nu știe exact cât de vechi sunt unele preparate, așa că trebuie să fii responsabil și să verifici. Când trebuie să prepari acea mâncare lumina dispozitivului sau caserolei se face galbenă, iar când s-au stricat se transformă în roșie.

Livrările urmează a fi făcute în ianuarie 2019. Proiectul ar avea nevoie de 40.000 de dolari și a ajuns deja la 33.000 de dolari cu 20 de zile înainte de finalul perioadei de pe Kickstarter.