Și deși succesul nu este universal și nu seamănă de la o persoană la alta, e important să știm câteva lucruri care ne pot inspira în acțiunile noastre. Dollar Shave Club a început în 2011 cu video-ul de mai jos care a dus la 12.000 de comenzi. Apoi au crescut de la an la an, până au fost cumpărați de Unilever.

La ceremonia de absolvire de la Universitatea Emory, Michael Dubin a vorbit despre alegeri. El consideră că după facultate, lumea se deschide într-un infinit de alegeri care contează. Dubin crede că viața e despre alegeri mari și mici, dar cele mici sunt atât de dese încât sunt la fel de importante ca și celelalte.

Care au fost alegerile care au contribuit la succesul lui?

Încearcă mereu lucruri noi

Dubin era pasionat de comedie și a luat cursuri de actorie timp de 8 ani, fără un scop clar. Dar acest lucru l-a ajutat să îmbunătățească un set de skill-uri importante, precum cele de prezentare, de scriitură, de răbdare sau de gândire. Acestea au fost importante în cariera lui. "Chiar dacă ți-ai ales drumul în carieră, nu deveni o creatură unidimensională. Fii deschis la lucruri noi. Nu contează că pare diferit de ceea ce faci tu sau că nu are niciun scop".

Nu face ceea ce face toată lumea

Chiar dacă lumea pare că a luat-o pe calea cea bună, nu te gândi prea mult la asta. Când a absolvit, majoritatea colegilor sau dus în industria bancară. El s-a dus în media și marketing. Diferența de salariu era mare. Iar vara, foștii lui colegi închiriau case pe plajă, iar el stătea într-o casă fără aer condiționat.

"Nu fi motivat de zgomotul social sau de semnele financiare imediate ale succesului altora. Alege lucruri unice și excepționale, dacă vrei să fii un om excepțional. Ai răbdare. Succesul are nevoie de doar un minut"

Fii confortabil cu disconfortul

Dubin consideră că succesul și creșterea vin din zonele unde nu te simți confortabil. "Dacă nu-ți asumi platitudinea asta, în momentele de mare disconfort vei lua calea mai rapidă și mai ușoară. Nu calea corectă" .

Fii rezonabil cu tine. Studiază eșecul

Știi că atunci când vezi oameni de afaceri, succesul pare atât de ușor la ei, iar tu te chinui? De cele mai multe ori cu toții am trecut prin dificultăți, unele chiar uriașe, mai ales de încredere de sine. "Vei avea momente când nimic nu merge bine. Când crezi că ți-ai ratat viața. Și ușile sunt închise. Îți va fi frică, vei fi dezamăgit, vei fi înfrânt".

Dubin a fost dat afară în 2008, în timpul crizei economice. În momentul cel mai depresiv a venit cu ideea pentru Dollar Shave Club.

Cere ajutorul

Un punct dificil, multă lume evită să facă acest lucru. Când a început antreprenoriatul, Dubin nu știa investitori, nu ceruse niciodată investiție. Dar a cerut ajutorul. A primit recomandări de la foști profesori, colegi, prietenii prietenilor.

Asumă-ți responsabilitatea pentru cineva sau pentru ceva

Dubin consideră că e ușor să te gândești doar la tine. Contează mult însă impactul pe care-l ai asupra celorlalți. Dubin nu crede că asta înseamnă să donezi sau să faci voluntariat neapărat, ci să le mulțumești oamenilor, să te comporți bine cu ei, să creezi un efect pozitiv în jurul lumii tale.

Poți urmări întreg discursul lui Michael Dubin în video-ul de mai jos pe care-l recomandăm. Contează să asculți 20 de minute pentru a fi mai inspirat și motivat.