Finala națională a competiției Global Startup Awards a avut loc în seara zilei de 7 noiembrie la Impact Hub Cluj-Napoca. Peste 150 de invitați au participat la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate antreprenoriatului din România, întâmpinând cu emoție și entuziasm cele 12 startup-uri românești câștigătoare în competiția națională, din cele 200 de nominalizări.

mire-rehab

Startup-ul românesc al anului 2016 este Mira Rehab, o companie de software din Cluj-Napoca care a revoluționat lumea medicală cu ajutorul unei aplicații care supervizează recuperarea persoanelor cu dizabilități locomotorii. Mira Rehab are patru membri fondatori: Alina Călin, Andrei Cantea, Andrei Dascălu și Cosmin Mihaiu.

Ceilalți 11 câștigători sunt:

Investor of the year: 3TS Catalyst Romania

Best IoT Startup by GE: Vector Watch

Most Influential Woman by SAP: Cristiana Bogățeanu

Best Coworking Space: Nod Makerspace

Best Early Stage Startup, proudly supported in Romania by Startarium: Pony Car Sharing

Best Acceleration/Incubation Program by Infobip: Spherik Accelerator

Best Social Impact Startup, proudly supported in Romania by Uber: Axosuits

Best Indie Game Developer by MITO: Angry Mob Games

Best AI/Chatbot Solution: UIPath

Best Fintech: Mobilpay Wallet

Best User Experience:  Hipmenu

Câștigătorii au fost aleși în urma unei jurizări realizate de profesioniști din mediul de business dar și de către publicul larg. Startup-urile premiate în etapa națională sunt calificate pentru competiția regională Central European Startup Awards, care va avea loc pe data de 1 decembrie, la Ljubliana, Slovenia.

“Startarium este alături de antreprenorii români încă din primele etape de dezvoltare ale business-ului lor. Ne bucurăm să susținem inițiative care recompensează și promovează startup-urile valoroase”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub, inițiatorul proiectului Startarium.

Startup-urile românesti premiate la finala națională a competiției Global Startup Awards au toate șansele să ajungă povești de succes internaționale

“Competiția națională din acest an a Global Startup Awards a evidentiat efervescența și potențialul de dezvoltare al ecosistemului antreprenorial din România. Felicităm toate startup-urile câștigătoare și le dorim mult succes în etapa regională!”, a declarat Hajnalka Bessenyei, director Impact Hub Cluj-Napoca.

“Startup-urile românesti premiate la finala națională a competiției Global Startup Awards au toate șansele să ajungă povești de succes internaționale. Vom fi mereu aici să susținem spiritul antreprenorial și inovația, valori care ne definesc”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.