Peste 250 de participanți din peste 50 de orașe și 5 țări au avut de conceput o soluție, având doar 36 de ore la dispoziție, pentru una dintre cele 6 provocări care le-au fost lansate: EduAccess, EduOption, EduShare, EduRecycle, YourEdu, Edu+++.

Dintre cele 25 de echipe formate în cadrul hackathon-ului, 20 au susținut prezentări ale soluțiilor identificate pentru cele mai întâlnite probleme de educație formală și non-formală în cadrul finalei care a avut loc pe 12 decembrie 2021.

Câștigătorii ediției Eduhack2021 sunt:

Premiul I: QuantumCats - o soluție care vine în sprijinul liceenilor, sub forma unui ghid de supraviețuire în liceu, o aplicație care va îndruma elevii să treacă cu bine prin anii anevoioși ai liceului. Aplicația oferă liceenilor posibilitatea de a cunoaște drepturile pe care le au în școală pentru a reduce abuzurile asupra drepturilor elevilor de către profesori.

“Cele mai mari câștiguri ale unui participant EduHack ar fi: networking-ul, accesul la knowledge-ul tuturor mentorilor și juraților, au fost de mare ajutor pentru noi, chiar dacă nu am avut timp să discutăm cu toți, prin simplul fapt că am avut ocazia să fim într-o întâlnire pe Zoom cu ei chiar a contat foarte mult. Iar pe lângă toate acestea, ne-a ajutat ritmul de lucru care este unul foarte alert și nu ai timp să te gândești sau să implementezi prea multe lucruri, așa că trebuie să îți organizezi foarte bine timpul și resursele. Pentru echipa noastră acest eveniment chiar a fost distractiv, am lucrat la demo, am ascultat muzică, am cântat, eram foarte stresați, dar în același timp am încercat să ne bucurăm de toată experiența”, a afirmat despre experiența la EduHack 2021, Alexandra Popescu - membru al echipei QuantumCats.

Premiul II: Manuscrito - o alternativă a procesului de învățare, ajută ca „primii pași” să fie mai ușori. Îmbinând inteligența artificială cu factorii psihologici au ca scop implementarea unei aplicații care să ajute copiii să-și îmbunătățească scrisul în mod interactiv.

Premiul III: Edu 3D - o soluție care constă în crearea unui Hub Remote pentru printare și modelare 3D, care să faciliteze o înțelegere mai bună a materiilor din aria STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și nu numai.

Premiul special: Vespertilio - o soluție care maximizează nivelului de concentrare pentru citit, lucrat și studiat printr-o biblioteca simulată, digitală.

Câștigătorii au fost recompensați și cu premii în bani: Premiul I - 3000 de lei, Premiul al II-lea - 2000 de lei oferit de Genuineq, Premiul al III-lea - 1000 lei precum și un premiu special în valoare de 1500 de lei oferit de Brio.

Din juriu au făcut parte: Carmina-Daniela Vakulovski, profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov; Anca Tîrcă, Consultant educațional în cadrul AS Consultant; Cristian Dascălu, Partener în cadrul GapMinder VC; Alina Burlacu, Director General al Romanian Business Leaders; Ana Stamatescu, Digital Education Designer la Asociația Techsoup; Rares-Andrei Cotoi, Web Developer la Consiliul Naţional al Elevilor; Ionut Amariei, Program Manager la Rubik Hub; Gabi Bartic, CEO la Brio; Tudor Pasc, Managing partner la ClujHub; Călin Șipoș, Founder și CEO Embark 4 Tech, președintele Cluj Startups.

Din echipa de mentori care au oferit în total 90 de sesiuni de mentorat au făcut parte: Carmina-Daniela Vakulovski, Profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov; Simona Paraschiv, Președintele Asociației InspirAction; Diana Nițescu , CEO TOP Minds; Raluca Prelucă, Partener fonduri-structurale.ro / Co-fondator consolid8; Florin M. Pop , Fondator Primainvest Capital Management; Dafina Suciu, Sales Manager la ClujHub; Rareș-Andrei Cotoi, Web Developer la Consiliul Naţional al Elevilor; Călin Șipoș, Founder și CEO Embark 4 Tech și President Cluj Startups; Tudor Stanciu, Co-founder și Digital Lawyer la Digital2Law; Cătălin Stoica, Profiler, Coach, Trainer la Academia de Bine; Marin Adrian Gheorghe, COO & Investor Relations la Growceanu Angel Investment SRL; Oana Durcău, Founder la Bway - de la elev la student; Raluca Alexandrescu, Community Builder la RubikHub; Corina Craescu, Co-Fondator la Wingravity & Slashscore; Anamaria Boghean, Business Communications Officer la Adservio; Gabi Bartic, CEO la Brio; Ștefan Koritar, CEO & Partner la Grai Ventures; Cristina Luminița Iancu, Fondat & CEO Genuineq.