Startarium Pitch Day, un eveniment unde startup-urile și companiile tinere au fost premiate, și-a anunțat câștigătorii aseară. Marele câștigător al premiului de 70.000 de euro a fost Tracia Caravan, un producător al primei rulote românești.

castigatorii_pitch-day

Tracia, prima fabrică de rulote turistice și comerciale din România și din sud-estul Europei a fost distinsă cu Marele Premiu în valoare de 70.000 de euro. Trofeula fost înmânat de Michal Szczurek, CEO ING Romania și Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub lui Gabriel Bugnar, fondatorul startup-ului.

tracia

"Este cea mai mare șansă pe care am avut-o până acum. Startarium îmi oferă ocazia ca acest proiect să meargă mai departe și România să fie pusă pe harta vehiculelor recreative în Europa", a declarat Gabriel Bugnar, fondatorul startup-ului Tracia.

Locul 2, în valoare de 20.000 de euro, a fost adjudecat de Re.Flex, ce creează un set de senzori care ajută pacienții în partea finală a recuperării. Startup-ul a fost fondat de Camil Moldoveanu și Andrei Kluger.

Despre Re.Flex am scris în acest articol de pe start-up.ro - iată povestea lor. 

Locul 3, în valoare de 10.000 de euro, a fost acordat Clinicii de Pediatrie Anastasia, din Piatra Neamț, singura de acest tip din regiune. Clinica, prezentată de Ilinca Nicolae, a fost recompensată și cu o Mențiune specială de 5.000 de euro din partea juriului competiției.

În cadrul Startarium Pitch Day și IndexAR a primit o mențiune specială, în valoare de 5.000 de euro. Fondată de Răzvan Boldiș, IndexAR este o platformă și o aplicație de realitate augmentată care dă posibilitatea producătorilor mici și mijlocii să aducă produsele în fața clienților lor.

Cele 10 startup-uri finaliste care și-au susținut afacerile pe scena Startarium Pitch Day sunt: Billme, Tracia, Limitless, IndexAR, Clinica Pediatrică Anastasia, YTranslations, Native Box, Printoteca, Re.Flex, Menuo.

Startarium Pitch Day este un eveniment organizat de Startarium.ro, cea mai complexă platformă educațională și de acces la finanțare a inițiativelor antreprenoriale românești. Startarium.ro este o inițiativă Impact Hub cu sprijinul ING Bank.