Câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch este Antifragile, un produs creat pentru identificarea coletelor scăpate sau lovite în timpul transportului curierilor. Au participat la Innovation Labs și EU Startups Summit, iar printre fondatori se numără Andrei Ene, un fost participant la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life.

Pe scena de la UPGRADE 100 au urcat 14 startup-uri care și-au prezentat produsele și serviciile în 200 de secunde pentru șansa de a câștiga 50.000 de euro în notă convertibilă de la GapMinder.

Juriul de la pitch

Competiția prezentată de Octavian Palade și organizată de UPGRADE 100 și start-up.ro a avut un juriu format din investitori și specialiști din regiune.

Juriul a fost compus din Mălin Ștefănescu (TechAngels), Panagiotis Karampinis (Endeavor Greece), Louise Beaumont (techUK), Marius Ghenea (3TS Capital), Dragoș Stănescu (0 Day Capital), Mihai Sfințescu (Abilito Capital), Dan Sturza (Fribourg Capital), Dan Mihăescu (GapMinder), Zsolt Winkler (MOLGROUP), Ionuț Stanimir (BCR), Radu Georgescu (Gecad Investments), Andrei Pitiș (Fitbit), Nicholas Baghdadi (UiPath).

Câștigătorii competiției au primit de la GapMinder 50.000 de euro. De asemenea, a existat și un premiu oferit de public în urma votului de popularitate, acesta fiind câștigat de DocBook.

Startup-urile finaliste la UPGRADE 100 Floors Elevators Pitch

DocBook este un marketplace de medici, prin care poți să găsești un specialist pentru problema ta în timp record. Au 3.500 de doctori pe platformă, 40.000 de instalări și e disponibil în 300 de locuri din România.

Mission Critical este un startup de procesare robotică automatizată care oferă servicii de automatizare pentru task-uri repetitive și au aplicații pentru industria hotelieră, unde au implementat soluții de management a buletinelor și documentelor personale, dar și pentru SAP și Oracle.

Monday este o platformă în care sunt conectați experții în sănătate, nutriționiști, antrenori personali și ambasadorii unui stil de viață sănătos. Printre fondatori se numără Mikael Fredholm, fost CEO al World Class România.

Swazm este o platformă blockchain care permite o descentralizare eficientă prin crearea unei noi infrastructuri prin care se poate muta stocarea pe un server blockchain.

Fagura este un startup de microcreditare din Republica Moldova care are și un sistem de peer to peer lending, prin care poți împrumuta de la alți utilizatori ai platformei sau poți să-i împrumuți. Fintech-ul are deja peste 3.000 de clienți.

ialoc este o platformă prin care poți rezerva o masă în oraș la restaurante. Permite rezervări în peste 2.000 de restaurante din România.

Antifragile este un produs creat pentru identificarea coletelor scăpate sau lovite în timpul transportului curierilor. Au participat la Innovation Labs și EU Startups Summit, iar printre fondatori se numără un fost participant la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life.

Wineful este primul serviciu care-ți aduce vinul pe bază de abonament. A fost fondat în 2016 și a primit investiție în 2017 de la V7 Capital. Pe lângă serviciul online, Wineful a lansat și un restaurant în București.

Finplay este o aplicație mobilă care vrea să facă educație financiară pentru copii cu ajutorul jocurilor. Aceștia pot învăța cum să facă un buget, cum să-l administreze etc. Finplay au câștigat Startup Weekend Fintech Edition anul acesta.

R-Create e o soluție creată special pentru comercianții online prin care aceștia pot folosi o pungă refolosibilă care va fi distribuită către clienți și care va reduce costurile, dar și impactul asupra mediului.

Credimag este un marketplace care funcționează pe bază de credit. Practic, orice produs poate fi cumpărat în rate, dar pe viitor va fi și un marketplace de peer to peer lending.

Okaya este o platformă digitală care folosește jocuri și metode de relaxare pentru a lupta cu burnout-ul, o problemă din ce în ce mai gravă la nivel mondial.

Bright Spaces este o platformă proptech realizată pentru ușurarea închirierii și managementului spațiilor din clădirile comerciale, de tip mall.

Beez e o platformă de cashback care-ți permite să cumperi de pe magazinele online și ulterior să primești o sumă înapoi din comisionul de afiliere primit de Beez. De asemenea, Beez vrea să dezvolte metode de creditare și plată online.