Recent, un mega scandal a zguduit din temelii Facebook și, pe lângă pierderile de pe bursă pe care le-a adus companiei, a culminat și cu expunerea datelor private a 50 de milioane de utilizatori. Se pare că acele date sunt disponibile pe Dark Web contra unor sume modice.

Și nu vorbim despre informații privind formația preferată, ci despre date cum ar fi, de exemplu, cele de pe permisul de conducere sau social security number (un fel de CNP de-al nostru). Iar toate acestea se vând la numai 5,2 dolari, după cum reiese dintr-un raport realizat de Fractl și citat de Hackread. Imaginați-vă, numai, ce pot face oamenii mai puțin binevoitori cu aceste informații.

”Am găsit listări care conțin numele persoanelor, adresa, numele mamei înainte de căsătorie, social security number, data nașterii și alte date personale”, spun reprezentanții Fractl, o firmă de content marketing.

Odată ce pun mâna pe aceste informații, hackerii pot sparge conturile persoanelor pentru a le fura bani, acele date putând fi, de asemenea, folosite pentru o gamă variată de înșelătorii.

Săptămâna trecută vă scriam cum pentru 10 dolari pe zi poți angaja, tot pe Dark Web, un hacker care să infecteze calculatoarele celor pe care aveți pică.

Tot pe Dark Web se mai găsesc la vânzare credențiale de PayPal, cu o valoare ceva mai mare, adică 247 de dolari, ID-uri pe Airbnb – care costă 8 dolari, parole și ID-uri de Gmail la 1 dolar și credențiale pentru contul Uber care costă 7 dolari.

De principiu, cu 1.200 de dolari poți achiziționa întreaga identitate online a unei persoane. Înfricoșător, nu-i așa?

Puteți citi pe larg despre experimentul nostru în care am făcut o incursiune în Dark Web la acest link.