Runda de tip Series F a fost condusă de investitorii existenți, Alkeon Capital și Coatue. Pe lângă aceștia se află Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global.

UiPath a fost fondat în 2005 de Daniel Dines și Marius Tîrcă. Numele inițial era DeskOver, un startup de automatizare care va deveni UiPath. Cei doi au început să abordeze zona de automatizare robotică în 2012. Această zonă permite utilizatorilor să-și configureze practic scripturi sau programe prin care să automatizeze diferite sarcini realizate altfel manual sau mai greu.

Ce înseamnă această investiție în context? CB Insights, o firmă care realizează analize de piață a făcut un top al celor mai valoroase companii înainte de listarea acestora la bursă. Graficul a fost realizat în noiembrie 2020, dar arată cât de sus este UiPath. Putem spune, fără să luăm contextul nișei în discuție, că UiPath este al 5-lea cel mai valoros startup din lume.

Și când zicem startup e încă o exagerare. Pentru că UiPath e mai degrabă o companie deja cu experiență pe piață și cu venituri recurente.

Conform CB Insights, citați de platforma de vizualizare grafică Statista, ByteDance, startup-ul care deține TikTok, are o valoare de 140 de miliarde de dolari, Didi Chuxing din China (cu numeroase aplicații, inclusiv una de ridesharing masivă) e evaluat la 62 de miliarde de dolari, iar SpaceX, compania lui Elon Musk care realizează rachetele pentru NASA e evaluată la 46 de miliarde de dolari.

Mai aproape de UiPath e Stripe, startup de plăți online, cu 36 de miliarde de dolari evaluare.

Prima rundă de investiții a venit în 2016, iar în patru ani UiPath a urcat până la peste 10 miliarde de dolari evaluare financiară și se pregătește să se listeze pe bursă. Printre investitori s-au numărat Seedcamp (2016) și Accel (2017).

Vezi graficul mai jos sau direct pe Statista.

Infographic: The Highest-Valued Startups in the World | Statista You will find more infographics at Statista