Business Insider scrie despre o scrisoare anuală internă pe care Jeff o trimite partenerilor săi, un document în care explică, pe scurt, filosofia sa în ceea ce privește afacerile. Mai spune cum și când e bine să iei anumite decizii sau dacă e bine să riști sau nu. Am strâns și noi câteva din sfaturile lui Bezos și le-am scris mai jos.

”Cele mai multe decizii ar trebui luate pe baza a 70% din informația de care ai nevoie. Dacă aștepți 90%, în cele mai multe cazuri ești probabil încet”, începe Bezos respectiva scrisoare.

Sfaturi de la Bezos

”Devino confortabil cu incertitudinea, fiind în același timp flexibil după ce ai luat decizia. Multe decizii sunt reversibile, drumuri cu două sensuri. Și, dacă e nevoie să revii asupra uneia dintre ele, să revii într-un mod lejer”.

”În loc să te concentrezi pe evitarea greșelilor luând decizii perfecte, mai bine devii un maestru în recunoașterea și corectarea deciziilor proaste. Dacă ești bun la asta, faptul că vei greși din când în când nu va mai fi atat de important. În schimb, dacă ești lent, te va costa mult”.

”Sunt și deciziile mari, care nu sunt reversibile, și care au un efect uriaș asupra clienților, angajaților și partenerilor. Aici trebuie să fii ferm în hotărâri și să mergi până la capăt cu ideea ta”.