Acest lucru eliberează echipele de resurse umane (HR) de sarcinile de rutină, astfel încât angajații din acest departament să poată petrece mai mult timp pentru planificare, bugetare și alte inițiative care aduc mai multă valoare companiei.

Dacă intenționezi să implementezi un program de salarizare în compania ta sau cea pe care o conduci, descoperă răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre cum poate contribui o astfel de soluție la succesul afacerii:

1. Cum funcționează programul de salarizare?

Programul de salarizare vine cu beneficiul de a simplifica sarcinile repetitive, fluxurile de salarizare și listele de verificare, menținând activitatea fimei în conformitate cu legile fiscale și alte reglementări financiare.

Practic, un astfel de sistem informatic de salarizare este ușor de configurat și foarte flexibil pentru a gestiona și automatiza plățile către toate tipurile de angajați (inclusiv angajații cu carte de muncă, contract de colaborare, plata la oră, lucrători temporari etc), din diferite locații.

Programul de salarizare se integrează cu alte sisteme de bază pentru a se asigura că angajații primesc salariile la timp, în mod adecvat (în forma de plată dorită). Există posibilitatea ca angajații să poată accesa software-ul pentru a-și edita informațiile personale, preferințele de plată și alte detalii. Cu ajutorul unui soft de salarizare se pot extrage informații sintetizate specifice componenței de HR și se pot accesa imediat fișele angajaților.

2. De ce folosesc organizațiile un program de salarizare?

Milioane de organizații din întreaga lume se bazează pe softuri de salarizare pentru a eficientiza departamentul de resurse umane, prin calculul automat al salariilor, generarea automată a declarației unice D112, actualizarea rapidă a angajaților, concediilor de odihnă, medicale sau pontajul.

Așadar, beneficiile sunt mai mult decât evidente, dar dacă ai nevoie de argumente în plus, iată câteva dintre beneficiile de care se bucură o firmă care a ales digitalizarea procesului de salarizare:

  • Promptitudine și acuratețe. În special în companiile mari unde se întâmplă frecvent angajări, modificări de posturi și reglementări în schimbare, plățile către angajați pot fi complicate și consumatoare de timp. Cu software-ul de salarizare, organizațiile pot fi sigure că angajații sunt plătiți cu suma potrivită și la timp, de fiecare dată, ceea ce contribuie la construirea încrederii angajaților. NextUp personalizează softul în funcție de procesele specifice ale afacerii tale și îți oferă o soluție software de salarizare completă și integrată.
  • Transparenţă. Software-ul de salarizare se poate integra cu alte module ale afacerii, cum ar fi finanțele și contabilitatea, oferind transparență, ceea ce ajută organizațiile să își mențină bugetul, să creeze rapoarte în timp util și să planifice cât mai bine acțiunile de viitor.
  • Flexibilitate și posibilitatea de scalare. Când afacerea se schimbă, software-ul de salarizare facilitează adaptarea. De exemplu, atunci când se deschide un birou într-o regiune nouă cu taxe și reglementări diferite, software-ul încorporează automat noile reguli, astfel încât datele nu trebuie să fie introduse pentru fiecare angajat în parte.
  • Mai mult timp pentru sarcini de nivel înalt. În comparație cu alternativele manuale, software-ul de salarizare poate economisi ore în fiecare lună - timp care poate fi în schimb dedicat altor inițiative și activități.

3. Cum ajută software-ul de salarizare companiile?

Beneficiile implementării unei soluții software de salarizare eficiente nu se opresc doar la simplificarea procesului de plată a angajaților. De asemenea, ajută organizațiile în mai multe moduri, dintre care menționăm:

  • Date securizate. Sistemele de salarizare ajută la asigurarea faptului că persoanele potrivite au acces doar la informațiile adecvate pentru rolul lor. În special cu mulți angajați și colaboratori care lucrează de acasă, este esențial pentru organizații să aibă un software care să prevină plățile duble, să confirme că fiecare plată este corectă și să calculeze automat beneficiile și plățile fiscale adecvate pentru fiecare angajat.
  • Raportare îmbunătățită. Software-ul automatizat de salarizare oferă informații în timp real care pot fi transformate cu ușurință în diagrame și grafice pe care directorii le pot folosi pentru a lua decizii de afaceri importante.
  • Viziune de ansamblu și bugetare corectă. Atunci când sistemele de salarizare sunt integrate cu alte sisteme de business, managerii obțin informații detaliate care îi pot ajuta să stabilească bugete și previziuni mai precise. În câteva minute, poți, de exemplu, să identifici costurile cu personalul în timp real pentru fiecare departament și veniturile realizate pentru acel cost pe diferite perioade de timp.

4. Cum îi ajută software-ul de salarizare pe angajați?

Software-ul de salarizare nu este benefic numai pentru afacere. Este benefic și pentru angajați. O companie care se asigură că angajații sunt plătiți cu suma potrivită, la momentul potrivit, prin metoda de plată pe care o preferă, toate cu un minim de timp, angajații apreciază acest lucru și le sporește încrederea. Astfel, se evită situațiile neplăcute în care angajații sunt plătiți cu o sumă greșită, nu sunt plătiți pentru ore suplimentare sau alte activități, sunt plătiți cu întârziere sau nu sunt plătiți în modul dorit.

De asemenea, angajații pot profita de interfețele ușor de utilizat pentru a vedea istoricul plăților și al beneficiilor sau pentru a-și ajusta cu ușurință informațiile personale. Dacă au întrebări, vor obține răspunsuri rapid, reducând la minimum întreruperile de lucru pentru angajații din departamentul de HR.

5. Care sunt beneficiile software-ului de salarizare web based?

Unul dintre avantajele cheie ale programului de salarizare bazat pe cloud este că informațiile pot fi accesate de oriunde, printr-un computer sau un dispozitiv mobil conectat la internet, în baza unui user și a unei parole.

Cele mai bune sisteme de salarizare oferă o experiență simplă și intuitivă, astfel încât când un angajat se uită la tabloul de bord de pe telefonul său, acesta arată la fel ca și pe desktop, ceea ce înseamnă că poate avea acces la informații de oriunde și oricând.

Automatizarea este un alt beneficiu important al sistemelor de salarizare web based, care funcționează și conform algoritmilor de inteligență artificială (AI) pentru a anticipa nevoile și a reduce erorile. Procesele obișnuite, cum ar fi integrarea noilor angajați, pot fi automatizate, astfel încât fiecare nouă angajare pentru o anumită poziție să fie integrată corect, urmând aceleași liste de verificare și procese și asigurându-se că nimic nu este omis.

Nevoile și cerințele privind procesul de salarizare din orice companie modernă se schimbă în mod constant, așadar dacă ai nevoie de ajutor în procesul de digitalizare, NextUp este un soft de salarizare modern și intuitiv. Ușor de folosit, utilizatorii nu au nevoie de training pentru a face operațiuni.