Startup-ul originar din Barcelona ce livrează orice, de la mâncare gătită la produse din supermarket și farmacie, va folosi această investiție pentru a-și susține creșterea globală. Glovo se va concentra pe scalarea echipei de ingineri și pe dezvoltarea aplicației, mărirea ofertei de produse și creșterea categoriei supermarket.

Echipa Glovo din România continuă să-și diversifice mixul de parteneri și produsele pe care le livrează, în ultimele luni semnând parteneriate cu unele din cele mai importante lanțuri de restaurante și cafenele din lume precum McDonald’s, Starbucks, Taco Bell și Subway. Focus-ul pentru următoarea perioadă este expansiunea în toată țara.

Glovo s-a lansat în România în mai 2018 și operează în București, Cluj, Timișoara și Iași. În luna martie, București s-a aflat pe lista celor 5 orașe cu cea mai mare creștere a comenzilor prin Glovo, alături de Kiev și Istanbul.

Fondat în ianuarie 2015 de către Oscar Pierre, CEO și cofondator, și Sacha Michaud, cofondator, startup-ul Glovo a crescut susținut de investiții de tip venture capital. Anul trecut, Glovo s-a lansat o dată la patru zile într-un nou oraș. La nivel global, compania numără în prezent peste 1.000 de angajați și este business-ul de livrări cu dezvoltarea cea mai rapidă în America Latină și EMEA.

Runda de investiții a fost condusă de Lakestar și Drake, proprietar al francizei pizzeriilor Papa John’s, și a beneficiat de suport din partea unor noi investitori: Idinvest Partners, VC european, și Korelya Capital, ce spirjină creșterea startup-urilor europene.

Ca urmare a numirii lui Mustafa Sezgin în poziția de VP al departamentului de Tehnologie și Inginerie anul trecut, startup-ul îsi propune să-si dezvolte sistemele si capabilitățile tech. Astfel, Glovo va angaja 300 noi ingineri tech sub îndrumarea fostului lider de inginerie de la Uber și SoundCloud.

Echipa de experți va crea o experiență în aplicație mai eficientă pentru clienți, va reduce timpul de așteptare pentru livratori și va ajuta la lansarea aplicației în noi piețe din Africa, Europa și America Latină.

Pentru a răspunde cererii tot mai mari, Glovo va investi în dezvoltarea categoriilor, altele decât cele care livrează mâncare: servicii de curățenie, băuturi alcoolice, produse farmaceutice și alte cumpărături. Pentru a accelera dezvoltarea acestor categorii, startup-ul investeste în dezvoltarea supermarketurilor virtuale, făcând posibil ca produsele comandate să fie livrate clienților în 20 de minute. Runda de investiții va susține expansiunea acestor supermarketuri în cele mai importante piețe.

Mai mult, Glovo va dezvolta noul proiect – Cook Room – spații unde partenerii pot prepara mâncare care va ajunge mai rapid la clienți. Glovo a deschis Cook Rooms în orașe în Spania și dorește să lanseze acest concept și în alte orașe din lume.

“Glovo continuă să crească rapid și avem ambiții mari în legătură cu această investiție. Prioritatea noastră este să investim în oameni – ei sunt factorul decisiv pentru succesul nostru și pentru a răspunde cererii tot mai mari ne vom extinde echipa de ingineri”, a precizat Oscar Pierre, co-fondator și CEO Glovo.

“Obiectivul nostru este să fim lideri în fiecare piață și să oferim o experiență de livrare care este inegalabilă atât pentru clienții nostri cât și pentru parteneri și curieri. Credem că inovațiile precum supermarketurile virtuale și apetitul nostru de a crea noi variante pentru a putea oferi orice dintr-un oraș printr-o singură aplicație ne vor da un avantaj competitiv semnificativ în piață în anul următor.”

“Suntem foarte încrezători să îl susținem pe Oscar și echipa lui. În doar 3 ani, Glovo s-a dezvoltat într-o companie puternică, prezentă pe mai multe piețe cu produsul său de last mile express delivery de ultimă generație. Ambiția de a livra orice oriunde în mai puțin de 30 de minute va continua să schimbe comportamentul clientului în ceea ce privește accesul la bunurile pe care și le dorește”, a precizat Dharmash Mistry, partener în cadrul Lakestar, care se va alătura board-ului Glovo.

Anul trecut, Glovo a obținut o finanțare Series C de 134 milioane de dolari de la Seaya Ventures, Cathay Innovation și Rakuten Capital, cu finanțări până în prezent de 285 milioane de euro.