Evenimentul a fost găzduit de UiPath, primul unicorn românesc, la sediul lor de la etajul 60 al clădirii Vanderbilt, un adevărat reper în NY.

Momentul central al serii a fost panelul alcătuit din Senior VP al unicornului UiPath, Justin Greenberger, un fond de capital de risc, reprezentant de Dylan Reider, Partner la Crew Capital (inițiat de fondatorul UiPath), un investitor - Alex Urdea, Managing Partner la Deep Ocean Partners, și un accelerator - Simona Popa, managerul acceleratorului Rubik Scale to USA.

O mare parte din discuție s-a axat pe scalarea în SUA și ideea că organizația și cultura sunt esențiale în acest proces. Ca exemplu, la începuturi, procesul de angajare la UiPath în SUA avea 21 de pași.

Sfatul invitaților a fost ca angajații din State să petreacă timp în țara sediului central odată ce sunt recrutați și, pe cât este posibil, să lucreze și în alte sedii din afara SUA.

“Interesul crescut pentru acest eveniment, atât din partea investitorilor, al oamenilor cheie din ecosistemul de startup din NY, cât și din partea fondatorilor, ne arată clar nevoia unui astfel de program, care să unească inovația din Europa cu piața și resursele din SUA. Există totuși mari diferențe culturale și de strategie, de aceea am ales mentori de calibru înalt, cu experiență pe piața americană, care să deschidă uși fondatorilor ambițioși care au o viziune globală”, spune Simona Popa, managerul acceleratorului.

Organizat în cadrul New York Tech Week, o săptămână-maraton cu peste 500 de evenimente, Corks and Capital reprezintă încă un pas pe care Rubik Hub îl face pentru a facilita colaborarea transatlantică și intrarea startupurilor din Europa pe piața din SUA.

Anul acesta, ca parte din acceleratorul Rubik Scale to USA, 12 startupuri europene au participat la o delegație în Silicon Valley, San Francisco (California) și Austin (Texas), în cadrul căreia au experimentat ce ar presupune lansarea acolo și s-au conectat cu mediul de afaceri local, inclusiv viitori parteneri și investitori.

Evenimentul a fost sprijinit de UiPath, trei fonduri de capital de risc - Crew Capital, Deep Ocean Partners și 615.vc, dar și de startupul VAUNT, alumn al acceleratorului, care s-a mutat în New York, și The Climate Vertical. De asemenea, TriNet s-a alăturat în calitate de sponsor.