Trebuie, însă, să fii pregătit pentru tot ceea ce vine la pachet cu viața de antreprenor. Am găsit pe inc.com câteva adevăruri dure pe care ar trebui să le știe fiecare fondator de startup. Crezi că ești pregătit pentru asta?

Va fi foarte greu să îți găsești alți cofondatori: dacă îți dai seama pe parcurs că nu ți-ai ales partenerii potriviți pentru acest startup (în cazul în care ai ales să nu te arunci singur cu capul înainte), va fi foarte greu să le spui că e cazul să vă strângeți mâna și să o luați pe drumuri diferite. Așa că rezervă-ți sufiecient de mult timp pentru a pune la punct un business alături de oamenii potriviți, care te completează.

Acordă-ți doi ani pentru a ajunge la un MSP (minimum sellable product): un an e, de cele mai multe ori, insuficient pentru a reuși să faci un produs pentru care clienții vor fi dispuși să plătească. E bine să faci de la început planul în care să-ți acorzi o perioadă mai mare de timp pentru a-ți rafina produsul fără a-ți duce în gard startup-ul.

Caută permanent ajutor: nu te culca pe o ureche la gândul că vei putea face singur totul. Caută investitori buni, care să te ajute cu bani, mentori de la care să ai de învățat, consultanți pe care ai putea chiar să-i aduci în boardul firmei ca și advisori, mergi la acceleratoare și evenimente dedicate antreprenorilor. Nu considera că știi totul. Niciodată nu va fi așa.