Pe parcursul celor două mandate de președinte ale soțului său, Barack Obama, la Casa Albă, Michelle a fost un personaj extrem de influent în societatea americană, și nu numai. O femeie de carieră, Michelle a fost (și este) o activistă pentru educație, pentru drepturile omului. În același timp, este o persoană extrem de charismatică, fiind capabilă să-și atragă imediat audiența și să-i facă pe ascultători să se simtă ca și când li s-ar adresa individual.

La WWDC 2017, peste 5.000 de persoane au ascultat-o cu sufletul la gură vorbind despre câteva lecții de leadership.

Îmbrățișează teama: ”Teama este un sentiment pe care-l poți controla”, a spus Michelle Obama. ”Dacă îi permitem să ne consume, nu vom putea face nimic. Un lucru pe care aș vrea să-l spun antreprenorilor este acela că, mai întâi de toate, ar trebui să-și acorde puțin timp pentru a se cunoaște pe ei înșiși. Pentru că așa pot crea fundația pe care să-și construiască valorile și pot determina mai ușor scopul pe care-l au. Iar atunci când teama, eșecul și rușinea vor veni, vor avea un set de valori pe care se pot baza”.

Comunică: ”Micile detalii fac diferența”, a mai spus Obama. ”Contează foarte mult cum te comporți chiar și cu persoana care îți face curățenie în birou, cum interacționezi cu această persoană, cât ești de amabil sau câtă atenție îi acorzi”.

Nu încerca să faci totul singur: Un lucru important de care trebuie să țină cont antreprenorii este acela că nu poți face lucruri memorabile de unul singur. ”Trebuie să ai alături de tine oameni buni […] trebuie să ai o echipă care să reflecte valorile pe care dorești să le promovezi”, a precizat Michelle Obama.

Puteți urmări mai jos întreaga intervenție a foste Prime Doamne a Statelor Unite la WWDC 2017.

Sursa foto: http://thesource.com