Bursierii GovITHub au anunțat acum două zile că renunță să mai colaboreze cu guvernul Grindeanu. Programul prin care au fost create câteva platforme utile pentru stat a economisit un milion de euro în primul an de folosire. Acum, bursierii, anunță viitorul proiectului.

Govithub bursieri ordonanta de urgenta

Mulți s-au întrebat ce se va mai întâmpla cu proiectele GovITHub. Ultima lor realizare a fost redesign-ul site-ului ghiseul.ro, care arată ca unul din anul 2017. Acum, cei de la GovITHub au anunțat un plan relativ de continuitate pentru proiecte.

În acest moment nu există încă nicio formă de coordonare formală, așa că tot ce ne rămâne este accesul la codul open source pe care îl putem dezvolta în continuare și relația cu unii beneficiari instituționali

Ce se întâmplă cu GovITHub

"Până de curând, GovITHub a avut o structură de coordonare formală ce funcționa drept liant între echipa de lucru și structurile guvernamentale. În acest moment nu există încă nicio formă de coordonare formală, așa că tot ce ne rămâne este accesul la codul open source pe care îl putem dezvolta în continuare și relația cu unii beneficiari instituționali", au spus reprezentanții GovITHub.

"În măsura în care va exista deschidere și asumare din partea beneficiarilor de a continua împreună cu această comunitate proiectele aflate în lucru, noi vom face tot ce ne stă în putere să asigurăm continuarea și finalizarea lor", au mai spus cei de la GovITHub

Astfel, în următoarele șapte zile, reprezentanții comunității vor căuta noi metode de organizare pentru a se asigura că activitatea va continua, într-un fel sau altul.

Mail-urile oficiale și aplicația VoluntApp, unde cei care s-au înscris la program, nu mai funcționează în momentul de față. Din acest motiv, cei de la GovITHub vor oferi o formă alternativă. Dialogul rămâne pe Slack, în cadrul grupului creat, pe social media și pe email - govithub.ro@gmail.com

"Noi, ex-bursierii, vrem și suntem motivați să continuăm proiectele și activitatea de până acum. De aceea, vrem să oferim fiecăruia dintre voi posibilitatea de a continua activitatea inițial desfășurată sub GovITHub și de a se alătura punctului nostru de vedere vizavi de evenimentele grave petrecute", au spus cei de la GovITHub.