Protestele din toată țara care cer abrogarea ordonanței de urgență care modifică o parte din Codul Penal au continuat și aseară. 200.000 de oameni au ieșit în România. Noi ne-am asumat poziția că vrem retragerea ordonanței și reinstituirea statului de drept.

bagaje emigrare

Continuăm seria noastră din proiectul Retrageți ordonanța! Am vorbit cu oameni de afaceri, startupiști, antreprenori tineri și experimentați pentru a afla opinia lor despre proiectul ordonanțelor. Majoritatea covârșitoare este împotriva acestora, pentru că atentează la credibilitatea României și va face investițiile străine să fugă către zone mai liniștite.

Citește articolul inițial, manifestul nostru de susținere a retragerii ordonanței de urgență. 

Am vorbit deja cu trei antreprenori care ne-au spus cât de mult poate afecta ordonanța încrederea investitorilor în România. 

Am vorbit cu doi fondatori de startup-uri și un expert în securitate cibernetică pentru a le afla părerea. Ei ne spun că nu vor să plece din România și au ales să-și dezvolte afacerile aici. Vor liniște și un stat care să nu aibă intenția de a fura în permanență.

Camil Moldoveanu, fondator ReFlex

Știm deja că este mai greu aici decât în străinătate dar mulți dintre noi nu vor să vină doar de Crăciun acasă, nu vor să își facă prieteni noi în Canada

Înainte să ne gândim la cum afectează această OUG afacerile: ca stabilitate, investiții sau consecvență în legi și program, eu mă gândesc mai direct, mai simplu, la cum ne afectează pe noi, oamenii care se consideră antreprenori și încearcă să construiască ceva în țara asta. Știm deja că este mai greu aici decât în străinătate dar mulți dintre noi nu vor să vină doar de Crăciun acasă, nu vor să își facă prieteni noi în Canada. Tocmai faptul că Justiția funcționează din ce în ce mai bine în ultimii ani îmi întărește convingerea că viitorul nostru este în România, unde avem oportunitatea să construim tot ce ne lipsește. Dacă ne întoarcem la o perioadă în care contează pe cine suni când ai trecut pe roșu sunt sigur că nu vom mai putea discuta despre echipe pasionate și startup-uri din România prea curând.

Ștefan Tănase, cercetător în securitate informatică

În miez de noapte, cei care ne guvernează fac un abuz pentru a dezincrimina abuzurile celor care ne guvernează. Nu e ok. Avem de-a face cu un backdoor legislativ, iar orice backdoor trebuie eliminat.

George Lemnaru, fondator GreenHorse Games

România va crește doar prin legi corecte aplicabile tuturor cetățenilor săi. Legi care încurajează muncă, sprijină educația și pedepsesc furtul. Noi suntem aici să arătăm că se poate. Nu plecăm nicăieri din țară.

Spuneți-vă și voi părerea. Dați mai departe mesajul vostru cu hashtag-ul #statdedrept. Sau oricare alt hashtag folosiți. Doar luptați :)