Deși avem exemple care vin să susțină această idee – Daniel Ek a fondat Spotify când avea 23 de ani, Steve Jobs a lansat Apple la 21 de ani, iar Mark Zuckerberg a lansat Facebook având și sesiune sau parțiale la facultate la cei 20 de ani – sunt suficient de multe altele care vin să ne arate că putem lansa un startup de succes la orice vârstă. Fie ea și mai înaintată.

În plus, un studiu realizat de MIT Sloan citat de The Next Web demonstrează faptul că vârsta medie a unui fondator de business care are cel puțin un angajat este de...45 de ani. Potrivit informațiilor culese de cei de la MIT Sloan reiese faptul că vârsta medie a antreprenorilor de succes din Statele Unite, și mai ales din Silicon Valley, California, New York și Massachusetts, variază între 42, 43 și 45 de ani.

De asemenea se pare că secretul succesului acestor antreprenori este fix experiența mai îndelungată pe care o au. În plus, se pare că antreprenorii au cu 125% mai multe șanse de a avea succes dacă, înainte de a lansa o afacere, au și un job în domeniul în care aleg să fondeze un startup.