VivoWatch SP lucrează împreună cu aplicația ASUS HealthConnect pentru telefon, permițându-le utilizatorilor să urmărească ritmul cardiac, exercițiile fizice, somnul și o varietate de alte categorii de sănătate și să monitorizeze și să înregistreze tensiunea arterială într-un mod intuitiv și ușor. Tehnologia exclusivă ASUS HealthAI furnizează sfaturi de sănătate bazate pe măsurători și obiceiurile personale.

VivoWatch SP dispune de senzori EKG (Electrocardiogramă) și FPG (Fotopletismogramă) pentru calcularea timpului de tranzit al pulsului (PTT), precum și pentru monitorizarea ritmului cardiac, a somnul și a nivelul de activitate și stres pe parcursul zilei, oferindu-le utilizatorilor o varietate de informații pentru o mai bună gestionare a sănătății. Cu ajutorul senzorului EKG, VivoWatch SP măsoară răspunsul simpatic și parasimpatic al organismului și calculează un indice de vitalitate și de relaxare în doar un minut. Indicele de Vitalitate este un scor de rezistență la stres, în timp ce Indexul de Relaxare este un scor al nivelului actual de relaxare sau stres. Cele două scoruri sunt apoi utilizate pentru a calcula un index de armonie corporală, care le oferă utilizatorilor date ușor de înțeles, pentru răspunsul corpului lor la stres.

ASUS VivoWatch lucrează cu ASUS HealthConnect, o aplicație care ajută utilizatorii să gestioneze datele, furnizând sfaturi personalizate pentru managementul sănătății bazat pe măsurători și pe obiceiurile personale. Cu ajutorul aplicației ASUS HealthConnect, utilizatorii pot vedea informațiile despre presiunea sangvină, ritmul cardiac, exerciții, nivelurile de stres, calitatea somnului și ciclul menstrual în cazul femeilor. ASUS VivoWatch SP urmărește datele de sănătate ale utilizatorului zi și noapte, permițându-i să aibă o imagine completă a sănătății cardiovasculare față de ce relevă măsurătorile ocazionale.

Informațiile culese despre exerciții și activitate includ numărul de pași, distanța parcursă, caloriile arse și durata exercițiilor. O măsurare intuitivă a nivelului de stres oferă un rezumat ușor de înțeles al nivelului de stres zilnic bazat pe variabilitatea ritmului cardiac (VRC). Variații mai mari ale frecvenței cardiace pot indica niveluri de stres mai mici și o sănătate mai bună. VivoWatch SP măsoară, de asemenea, ritmul cardiac al purtătorului, durata somnului și mișcarea pe parcursul nopții. Aplicația ASUS HealthConnect analizează și compilează aceste informații în grafice zilnice și săptămânale pentru o privire atentă asupra calității somnului. ASUS HealthConnect include acum și urmărirea perioadei, care le permite femeilor să estimeze ferestrele de ovulație și fertilitate, să înregistreze simptomele, să descopere tiparele ciclului menstrual și să obțină informații ce privesc starea lor generală.

Ceasul dispune de un senzor Pulse O2 încorporat, ce măsoară saturația de oxigen din sânge și le permite utilizatorilor să știe cât de bine se adaptează corpul lor la exercițiile fizice și când este timpul să se odihnească și să respire. VivoWatch SP este, de asemenea, capabil să detecteze ritmul cardiac aerob și oferă notificări vizuale și de vibrații atunci când utilizatorii efectuează exerciții aerobice sănătoase sau sunt extenuați. Un senzor GPS permite urmărirea antrenamentelor în aer liber cu o varietate de statistici de activitate, inclusiv viteza, distanța și durata. În plus, un altimetru le permite utilizatorilor să vadă altitudinea curentă și un grafic al altitudinii atunci când fac drumeții sau cățărări.

Ceasul este rezistent la apă, până la adâncimi de 50 de metri, astfel că poate fi purtat atunci când înotați sau în timp ce sunteți în natură. VivoWatch SP oferă până la 14 zile autonomie în operarea normală. ASUS VivoWatch SP este disponibil în România la un preț de aprox. 1599 lei.