Industria IT&C este fruntașă în rândul angajatorilor de top. Microsoft România, Oracle România și Zitec ocupă primele trei poziții fiind printre cele mai apreciate companii de către angajați.

Față de 2017, Microsoft România urcă o poziție și ajunge pe primul loc în clasament; Oracle coboară pe locul doi, iar Zitec cunoaște o ascensiune remarcabilă ajungând pe locul trei în topul angajatorilor, poziție ocupată anul trecut de IBM România. Topul a fost determinat pe baza evaluărilor exprimate de utilizatorii platformei Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

Mediul de lucru, ofertele salariale, calitatea și amploarea proiectelor, colegialitatea, programul de lucru, sediul, managementul sunt doar câteva dintre criteriile analizate de angajații români pentru a determina topul angajatorilor din 2018.

Ne confruntăm cu o criză a forței de muncă, în multe industrii, și angajatorii concluzionează că factorul diferențiator nu mai poate fi salariul, ci cultura organizațională

Evaluările au fost colectate pe parcursul anului 2018 de la cei peste 350.000 de candidați care vizitează, lunar, Undelucram.ro, o platformă dedicată tuturor angajaților din România.

Toate evaluările angajaților sunt complet anonime, pot fi lăsate la un interval de minimum șase luni și pot viza doar companiile la care au lucrat sau la care au fost în proces de recrutare. Orice companie din România se poate înscrie în competiția pentru angajatorul anului prin creare unui cont de companie pe Undelucram.ro, astfel încât actualii sau foștii angajați să poată evalua mediul de lucru din organizație.

“Oricine ascultă discursul angajatorilor din România sau al reprezentanților de HR a sesizat, în ultimul an, că acesta s-a schimbat. Noile valuri de angajați se raportează diferit la job-urile pe care le au și schimbă percepția chiar și în rândul generațiilor trecute. Din acest motiv, credem noi, în 2018 angajatorii au fost mai preocupați de modul și constanța cu care comunică cu piața muncii. Ne confruntăm cu o criză a forței de muncă, în multe industrii, și angajatorii concluzionează că factorul diferențiator nu mai poate fi salariul, ci cultura organizațională. Iar comunicarea culturii organizaționale nu poate fi făcută doar de companie, ci de cei care o trăiesc, adică angajații. Prin urmare, topul de anul acesta este vocea angajaților din companiile care se aud cel mai puternic în piață”, a precizat Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro.

Topul angajatorilor (2018) la nivel național, indiferent de domeniul de activitate

 1. Microsoft Romania – IT&C
 2. Oracle Romania – IT&C
 3. Zitec – IT&C
 4. METRO SYSTEMS Romania - IT&C
 5. IBM Romania - IT&C
 6. Nobel - IT&C
 7. ING Romania - Bănci/Instituții financiare
 8. HP Inc. - BPO&Servicii
 9. Endava - IT&C
 10. Orange Romania - Telecomunicații

Topul angajatorilor (2018) la nivel național, pe domenii de activitate

Bănci/Instituții financiare

 1. ING Romania
 2. Raiffeisen Bank
 3. Banca Transilvania
 4. BCR - Banca Comercială Română
 5. BRD - Groupe Societe Generale

BPO&Servicii

 1. HP Inc.
 2. Hewlett Packard Enterprise
 3. Genpact Romania
 4. Accenture Romania
 5. Stefanini Romania

Retail

 1. Kaufland Romania
 2. Lidl Romania
 3. Carrefour Romania
 4. Auchan Romania
 5. Mega Image

Consultanță

 1. EY Romania
 2. KPMG Romania
 3. Deloitte Romania
 4. PwC Romania
 5. EOS KSI Romania

IT&C

 1. Microsoft Romania
 2. Oracle Romania
 3. Zitec
 4. METRO SYSTEMS Romania
 5. IBM Romania

Producție

 1. Continental Automotive Group Romania
 2. Emerson Romania
 3. Honeywell Romania
 4. Autoliv Romania
 5. OMV Petrom