Sony și-a adunat forțele și pentru cel mai nou flagship a adus un sistem cu trei camere foto ce beneficiază de tehnologia de la departamentul foto Sony Alpha.

Sistemul cu trei camere foto oferă funcția de autofocus la o rată de 60 de calcule AF/AE pe secundă. Astfel, Xperia 1 II este primul smartphone din lume cu tracking continuu AF/AE pentru fotografiere rapidă la maximum 20 de cadre pe secundă.

Mai mult, cu funcția premiată Eye AF a Sony Alpha pentru animale și oameni, utilizatorii vor putea fotografia animalele de companie indiferent de unghiul ales, datorită celor trei distanțe focale de 16 mm, 24 mm și 70 mm oferite de sistemul foto.

Pentru cei inițiați în arta fotografiei, noul mod de fotografiere Pro cu tehnologie Sony Alpha are o interfață de utilizare ce asigură control manual pentru setarea ISO, a vitezei de fotografiere și a multor altor opțiuni. În plus, cu un senzor Dual photo diode, un sistem de auto-focus care acoperă aproximativ 70% din suprafața senzorului, cu senzorul 3D iToF] și cu noul senzor Exmor RS™ cu o mărime 1/1.7 inci, Xperia 1 II are o sensibilitate de 1,5 ori mai mare decât cel din generația anterioară, oferind un AF rapid care funcționează bine chiar și în condiții de iluminare scăzută, rezultând imagini de calitate înaltă, indiferent de situație.

Modul Cinematography Pro, inspirat de CineAlta, suportă fotografierea cinematică HDR high frame pe 10 biți, la 120 de cadre pe secundă și calitate 2K, dar și înregistrarea cinematică 21:9 4K HDR la 24/25/30/60fps, îmbunătățind experiența cinematografică de fotografiere.

Utilizatorii pot apela și la funcția de autofocalizare tactilă, controlând manual setări precum expunerea, balanța de alb, pentru o experiență profesională, în timp ce tehnologia inteligentă Sony de filtrare a zgomotelor ambientale, reduce zgomotul și interferențele cauzate de vânt pentru o calitate audio mai bună.

De asemenea, la crearea acestui telefon a contribuit și Sony Music Entertainment. Xperia 1 II este primul smartphone din lume cu tehnologia Sony 360 Reality Audio ce optimizează calitatea sunetului în timpul audiției în cadrul platformei audio globale TIDAL.

Xperia 1 II prezintă și DSEE Ultimate, o nouă tehnologie ce utilizează inteligența artificială pentru a oferi cea mai bună experiență de audiție și pentru a transmite mesajul artistului, îmbunătățind automat frecvența audio și bit rate-ul, în timp real. În plus, telefon vine și cu mufă de căști pentru audiofilii care vor să folosească căștile cu fir.

Ecranul este unul în format 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED cu o diagonală de 6,5 inci, iar la interior regăsim procesorul Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform și modemul Snapdragon X55 5G pentru conectivitate 5G. Memoria RAM este de 8 GB RAM, spațiul de stocare de 256 GB și acumulatorul de 4000 mAh.

Xperia 1 II este disponibil la precomandă începând cu 1 iunie, în variantele de culoare în negru și violet. Pentru precomenzile plasate începând cu 1 iunie 2020 clienții vor putea beneficia de oferta exclusivă care aduce căștile wireless cu tehnologia noise cancelling WF-1000XM3, într-un pachet special cu Xperia 1 II.

De asemenea, cei care se abonează la serviciul de streaming TIDAL primesc gratuit trei luni de TIDAL Hi-Fi odată cu achiziția telefonului Xperia 1 II, inclusiv experiența 360 Reality Audio.

Poți face o precomandă în acest moment la evoMAG și Orange.