Risky Business e un fond de investiții de 250.000 de euro din Cluj-Napoca, lansat la finalul lunii ianuarie de mai mulți investitori și antreprenori locali.

Peste 30 dintre cei mai proeminenţi oameni de afaceri din Transilvania au decis să finanţeze startup-uri accelerate la Cluj. Risky Business devine astfel primul program de accelerare din România care investeşte în echipele selectate, având la dispoziţie 250.000 de euro pentru aproximativ 10-15 echipe în 2017. Printre investitori sunt nume precum Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 mil. dolari, Sergiu Biriș, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de mil. euro, Voicu Oprean, Marcel Anghel sau Călin Văduva, fondatorii unora dintre cele mai mari companii de IT din Cluj.

Astăzi, Risky Business a anunțat și primele echipe din program. Sunt 14 echipe, printre care este și Ebriza, primul startup în care au investit. Ebriza e o casă de marcat virtuală despre care am vorbit pe start-up.ro într-o emisiune “Ziua Zero”.

Iată celelalte startup-uri din Risky Business.

Nifty LAS este un startup care se ocupă cu planificarea și organizarea sesiunilor de training în companii. E o unealtă de automatizare a unor procese din companii.

Skillview este o platformă prin care specialiștii de HR pot intervieva specialiști IT de la distanță, fără să-i cheme la birouri.

Shipshok e un startup de livrări urgente. Intri în aplicație, ai nevoie să trimiți ceva imediat, iar un curier vine la tine să ia pachetul.

X-pense e o platformă de optimizare fiscală care permite companiilor să ofere recompense și bonusuri angajaților.

ZigzAD e o soluție automată de advertising pentru platforme mari de ecommerce, cum ar fi Magento și Shopify.

Rufele Mele e un serviciu de tip spălătorie on-demand. Intri în aplicație, comanzi și cineva vine și-ți ridică hainele murdare, ți le spală și ți le aduce înapoi uscate.

BounceMatch e o aplicație care permite jucătorilor de squash să găsească parteneri, să rezerve terenuri și să-și îmbunătățească performanța.

Exige e o soluție automată de management al inventarului pentru platforme de comerț electronic.

Boost e o aplicație de transport care vrea să se asigure că utilizatorii săi vor găsi o mașină imediat.

PetSitting Cluj e o platformă unde proprietarii de animale ar putea să-și găsească alți pasionați care să aibă grijă de animăluțul lor.

Fermierul Gospodar e un startup care vrea să ofere o soluție de management al laptelui și produselor generate de micii fermieri de la vacile lor.

Mushin e o aplicație prin care poți să asculți muzica favorită în locurile unde te duci. E ca un fel de Spotify prin care poți să-ți aduci muzica favorită în barul tău favorit.

Pablo e o unealtă pentru agenții imobiliari prin care pot crea tururi de realitate virtuală pentru casele pe care vor să le vândă sau să le închirieze.