Noi folosim deseori servicii de transfer de date, fie că e vorba de Google Drive sau de cele mai mari. Ne dăm între noi fișiere video și alte documente mari, așa că știm care sunt cele mai ușor de folosit.

Am făcut o listă cu cele mai bune site-uri de transfer de date în mod gratuit, deși majoritatea pot fi upgradate cu ajutorul unui abonament lunar.

Site-uri de transfer de date

WeTransfer

Este probabil cel mai cunoscut serviciu de transfer de date. Varianta gratuită permite transferul de fișiere de până la 2 GB. Introduci adresa de mail a destinatarului (sau a ta) și urci fișierele. Poți da linkul cu fișierul către mai multe persoane. Descărcarea expiră în 14 zile. Cu ajutorul variantei plătite a acestui site de transfer de date poți să trimiți fișiere de 20 de GB și acestea să expire mai greu.

MyAirBridge

E serviciul de transfer de date care oferă gratuit cel mai mare spațiu. Poți să trimiți fișiere de 20 de GB dacă-ți faci un cont pe site, dar transferul expiră în doar 3 zile. Poți să trimiți 200 de GB într-o lună. Dacă vrei și stocare, plătești 2 euro pe lună și ai 100 de GB stocare gratuită și transferul de 50 de GB. Pentru 60 de euro pe lună poți să stochezi 5 TB și să transferi deodată 100 de GB.

Jumpshare

E un serviciu de transfer de date interesant care se instalează în laptop. Trimiți fișiere cu drag and drop de maximum 2 GB. Ele sunt stocate într-o listă din calculator, dar le poți șterge de acolo în timp. Transferurile nu expiră, dar dacă ocupi mai mult de 2 GB trebuie să plătești. Îmi place serviciul pentru că poți să filmezi și ecranul și să trimiți înregistrări către colegi, dacă ai nevoie să explici ceva.

Google Drive

Tradiționalul Google Drive e util și pentru stocare, dar și pentru transfer de fișiere. Ai 25 de GB stocare gratuită, dar pentru 100 de GB poți plăti 10 lei pe lună. Pentru 50 de lei pe lună poți stoca și transfera 1 TB.

Dropbox

E un serviciu popular, mai ales că are și variantă de business. Ai 2 GB de stocare și de transfer. Cu 10 euro pe lună ai 2 TB de stocare, iar pentru 15 euro pe lună ai 3 conturi deodată, 2 TB de stocare.

Mega

E un serviciu de transfer și stocare creat de Kim Dotcom, fondatorul Megaupload. Poți stoca și transfera până la 50 de GB gratuit, dar serviciul are uneori bug-uri.