Programul Nextcelerator a inclus sesiuni de mentorat pentru a diagnostica problemele și a identifica oportunitățile pentru startup-uri. În total au fost 10 finaliști care au avut acces la mentorat în grup, dar și la sesiuni 1 la 1 pentru a dezvolta un plan de business funcțional și o direcție de afaceri corectă pentru lansare. La finalul programului, startup-ul ceh a câștigat, iar pe locul 2 s-a clasat Verdefood din România.

Ullmanna a dezvoltat un produs hardware care se atașează la tractoare pentru a tăia buruienile. Produsul detectează planta și decide dacă să o taie sau nu. Oferă o soluție viabilă la erbicidele tradiționale și reduce timpul petrecut pentru plivirea culturilor.

Despre Verdefood am povestit pentru prima oară pe start-up.ro în acest articol.

Verdefood este un marketplace din România care conectează fermierii din București și Cluj-Napoca cu cei care au nevoie de fructe și legume proaspete. De asemenea, Verdefood le oferă fermierilor și un sistem prin care să-și îmbunătățească procesele de aprovizionare.

Proofminder, locul 3 la Nextcelerator, este o platformă din Ungaria de agricultură de precizie prin inteligență artificială. Monitorizează totul printr-o platformă SaaS conectată la drone.

În total 50 de startup-uri agritech din Europa Centrală și de Est au aplicat la Nextcelerator. Proiectele au variat de la marketplace-uri, agrifood, optimizări ale fermelor. Majoritatea dintre cei care au aplicat au trecut de faza de MVP și sunt în zona de venituri.

"Nextcelerator a fost creat pentru a recunoaște și susține fondatorii și soluțiile inovatoare care contribuie la un model sustenabil de agricultură în CEE, sectorul fiind unul dintre pilonii dezvoltării economice a regiunii. Am fost impresionați de motivația lor, de pitch-uir, dezvoltare și de viziunea fondatorilor", a spus Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.