De multe ori, această reușită este sărbătorită de antreprenori și se grăbesc să cheltuiască banii primiți cât mai repede posibil. Gândește-te, când este ultima oară când ai văzut o companie care se laudă, că sărbătorește faptul că a reușit să ia bani cu împrumut? Obținerea unei finanțări de către un startup nu este foarte diferită și nu ar trebui sărbătorită excesiv sau să fie un motiv de cheltuială.

În schimb, această reușită ar trebui văzută ca un punct de cotitură în viața unui startup. Asigurarea unei finanțări ar trebui considerată o reușită, însă cea mai mare greșeală pe care un antreprenor și startup-ul său pot să o facă este să-și piardă entuziasmul și disciplina care i-a dus acolo, în primul rând. Echipa trebuie să rămână concentrată pe ceea ce a promis că va face, potrivit Inc.com.

Apoi, după ce ai obținut banii trebuie să faci un buget strict și să nu cheltuiești iresponsabil. Trebuie să fii inteligent, să iei deciziile corecte, să reduci costurile acolo unde se poate. Să acționezi responsabil deoarece banii se vor termina la un moment dat. Această iresponsabilitate este și motiv pentru care foarte mulți dintre cei care câștigă premii la loterie ajung faliți.

De asemenea, este foarte important pentru antreprenori să nu promită mai mult decât pot să livreze. Să impresionezi investitorii este greu și de aceea unii antreprenor tind să promită produse revoluționare, creștere exponențială și așa mai departe.

Nu este rău să promiți, însă trebuie să fii încrezător (după ce ai analizat datele) că este și posibil să livrezi. O altă greșeală este să promiți Luna, dar tu să nu poți nici măcar să faci racheta care te va duce acolo. Mai bine promiți mai puțin și livrez mai mult decât invers.

În același timp, trebuie să-ți păstrezi viziunea pe termen lung. Să iei o finanțare nu ar trebui văzută ca un obiectiv, ci ca un mijloc care să te ducă mai departe.