Proiectul se desfășoară în colaborare cu Universitatea Titu Maiorescu din București și asigură 36 de locuri pentru rezidenții la stomatologie, pentru specializările în parodontologie, ortodonție și ortopedie dento-facială, chirurgie stomatologică și maxilo-facială, chirurgie dento-alveolară, protetică și endodonție.

Acesta este primul an în care Ministerul Sănătății a decis să ofere posibilitatea rezidenților de stomatologie să-și aleagă o altă universitate decât cea de stat pentru practică. În acest sens, Universitatea Titu Maiorescu a început colaborarea cu mai multe clinici private stomatologice.

Pregătirea se desfășoară în cabinete dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, sub îndrumarea a zece specialiști care activează deja în echipele pluridisciplinare ale Clinicilor Dentare Dr. Leahu (sub denumirea Implant Expert SRL). Lista completă poate fi accesată aici.

Decizia de a lansa rezidențiatul privat vine pe fondul reglementării Ministerului Sănătății prin care acordă drept de specializare tuturor candidaților care au obținut un punctaj de 60% la examenul de rezidențiat, care a pus presiune pe capacitatea spitalelor de stat de pregătire a acestora.

”Astfel, studenții rezidenți au oportunitatea de a învăța în clinici private, unde iau contact cu tehnologiile moderne iar noi îi putem pregăti astfel exact pentru specializările solicitate de dinamica noastră de dezvoltare și extindere și la nivelul standardelor noastre, completează medicul Ionuț Leahu. Astfel, pacienții vor avea acces la un număr din ce în ce mai mare de specialiști în cazuri complexe, capabili să lucreze în echipe pluridisciplinare pentru a putea oferi tratamente de tip one-stop-shop, care reduc numărul vizitelor la cabinetele stomatologice”, afirmă Ionuț Leahu.

Clinicile Dr. Leahu - obiective 2020

Business-ul Dr. Leahu plănuiește în prima parte a anului extinderea rețelei cu cel puțin încă trei unități stomatologice inaugurate în Iași, Brașov și Cluj, dar și cu o clinică în afara țării.

În acest moment, rețeaua numără șapte clinici în București și câte una în Pitești, Timișoara, Turda, Constanța și Oradea. La sfârșitul anului trecut, medicul Ionuț Leahu a inaugurat trei clinici în același timp, în urma unei investiții totale de 3,7 milioane de euro și a ajuns astfel la un total de 86 de scaune distribuite în centrele din țară.

Tot atunci, a devenit prima companie din industria healthcare tranzacționată pe sistemul alternativ al Bursei de Valori București, la doar cinci săptămâni după ce a reușit, prin plasament privat încheiat anticipat, să atragă zece milioane de lei, la o dobândă de la 7,5%, cea mai mică pentru obligațiuni similare listate pe piața AeRO.

Proprietarul lanțului de clinici își propune o nouă emisiune de obligațiuni în toamna acestui an și ia în calcul o posibilă listare pe segmentul principal al bursei în următorii șase ani.

Pentru anul 2020, antreprenorul estimează creșterea cu 45% a cifrei de afaceri a business-ului, față de anul trecut, de la 50 (*estimat) la 72,2 milioane de lei.

De asemenea, crește și suma alocată pentru investiții, de la 23 la 25 de milioane de lei. Pe lângă dezvoltarea clinicilor și programele de pregătire a medicilor, rețeaua pregătește și facilități suplimentare pentru pacienți, de tipul pachetelor corporate care cuprind abonamente avantajoase pentru angajați și angajatori, dar și posibilitatea plății în rate a serviciilor stomatologice.