Get in the Ring România aduce în fața publicului unele dintre cele mai inovatoare startup-uri românești din zona industriilor creative și ICT. Premiile de 5.000 de Euro, networking-ul și expunerea internațională sunt doar o parte dintre beneficiile oferite de evenimentul de pitching.

visual GITR

Evenimentul are loc vineri, 14 octombrie, începând cu ora 12.30, la ARCUB, în cadrul Creative Est, festival regional dedicat industriilor creative.

Cele opt start-up-uri se vor confrunta în cadrul a patru reprize de picthing, abordând 5 teme  (echipă, realizări, model de business, propunere de investiție, freestyle),  a câte treizeci de secunde,  în care fiecare reprezentat va încerca să convingă juriul de potențialul de business al ideii lor. Juriul Get in The Ring Romania este format din Camelia Șucu – ClassIN, Dora Surugiu – Maastricht School of Management, Alex Moise – Banca Transilvania, Andrei Borțun – The Institute, Răzvan Crișan – Asociația Oricum.

Finalistul Get in the Ring Romania va primi  un premiu de 3.000 de euro și va merge direct în finala internațională din Singapore, unde va întâlni start-up-uri din întreaga lume. Startup-ul care se va clasa pe locul al doilea va fi premiat cu 1.500 de euro, urmând ca locul al treilea să primească 500 de euro.

Start-up-urile care au fost selectate să participe la evenimentul de pitching sunt:

AIception își dorește să democratizeze Inteligența Artificială, urmând să ofere servicii de IA, în special Deep Learning (recunoaștere facială, recunoașterea obiectelor în imagini, emoțiile feței) printr-un API rapid, simplu, accesibil financiar și foarte scalabil. Industriile care pot beneficia de această tehnologie sunt foarte diverse: medicală (cancer piele, detectare tumori), securitate & biometrică (vârstă, etnie), media & marketing (emoții, marcare obiecte vandabile într-o imagine), hardware și dispozitive purtabile (transpunere vorbire în text și invers), vânzări (emoții, comportamentul cumpărătorului).

BIOFarmingManager este aplicația care contine toate uneltele necesare pentru a începe și gestiona o fermă organică. Face uz de date publice și ajută fermierii să acumuleze accelerat cunoștințele specifice necesare agriculturii organice (prin acces la know-how, practici și resurse certificate), oferind consultanță pas cu pas în toate procesele implicate (de la prospectarea nutrienților solului până la obținerea profitului prin vinderea produselor).

Fabulous Baskets este un proiect care păstreaza vii tradițiile și promovează produsele tradiționale românești. Compania produce coșuri tradiționale din răchită (cosuri de bicicletă, de picnic, de rufe - colorate sau natur, cu sau fără husă) și cadouri pentru Sărbătorile Pascale și Crăciun.  Coșurile din răchită sunt realizate manual în România, după calitatea, standardele, dimensiunile și designul creat de Fabulous Baskets.  Astfel, fiecare produs Fabulous Baskets are o poveste de spus, transmite o emoție, un mesaj cumpărătorului. Fabulousbakets.ro este locul unde orice persoană din România poate să găsească cel puțin un produs deosebit pentru ocaziile speciale din viața sa.

Meșteshukar ButiQ este o rețea de mesteșugari și întreprinderi de economie socială ce a reușit revalorizarea meşteşugurilor tradiționale rome. MBQ oferă produse premium de lifestyle cu o poveste și un design care ies în evidență în orice context. Ele sunt rezultatul unui mix de tehnici tradiționale de producție combinate cu design contemporan de produs. MBQ se compune dintr-o rețea de aproximativ 50 de meșteșugari și mici producători.

Nod Makerspace este un spațiu creativ de mari dimensiuni, unde oricine are o idee sau vrea să dezvolte o invenție sau să contruiască un prototip găsește echipamente speciale care ar fi prea scumpe ca să și le achiziționeze de unul singur. Nod makerspace aduce la un loc spațiul, sculele, comunitatea, know-how-ul și caută metode de a-și ajuta membrii în proiectele lor.

Ultimul proiect de business al Nod makerspace este construirea primei biblioteci de materiale și promovaraea ei către cei interesați: makeri, arhitecti, designeri, inventatori, ingineri și artiști.

Printoteca a fost la început atelierul de print care se adresează creativilor și celor care caută un print bun. Echipa a vrut să ducă tricoul imprimat cu artă cât mai aproape de consumatori, așa că s-au extins cu T-shirt Van, prima imprimerie mobilă, atelierul pe roți echipat pentru a printa pe loc un număr nelimitate de lucrări ale artiștilor locali. Următorul proiect este marketplace-ul online, dedicat artiștilor din România unde aceștia vor câștiga bani din lucrările lor printate pe tricouri.

ReFlex este o tehnologie care folosește senzori de detecție a mișcării, ce îi ajută pe pacienții care au nevoie de kinetoterapie să se recupereze mai ușor. Device-ul este format din doi senzori ce detectează și înregistrează în timp real exercițiile efectuate, care sunt conectați la o aplicație mobilă ce permite vizualizarea 3D a mișcării membrului accidentat. Senzorii fac posibilă recuperarea la domiciliu, în ultimul stadiu care este de multe ori neglijat de către pacienți, cu repercusiuni grave. Cei care abandonează kinetoterapia suferă accidentări recurente, care necesită intervenții chirurgicale. ReFlex mărește profitul și veniturile clinicilor de kinetoterapie și îi ajută pe kinetoterapeuți în activitatea de zi cu zi.

Stația de Joacă este cea mai versatilă piesă de mobilier pentru joaca și educația copiilor între 7-8 luni până la 6 ani. Se transformă în 10 obiecte cu funcții diferite și ocupă mai puțin de ½ mp de spațiu.