certSIGN este singura companie din România care obține această recunoaștere a gradului ridicat de siguranță a datelor prelucrate printr-un browser, devenind singurul producător român de certificate SSL pentru site-urile care doresc să ofere clienților lor securitatea informațiilor cu caracter personal.

Acest tip de certificat digital este cel mai sigur de pe piață și este utilizat de serviciile online, care necesită un grad înalt de încredere, precum cele de Internet Banking, Mobile Banking, Online Payment sau magazine on-line.

Practic, orice site care colectează date personale ar trebui să aibă un asemenea certificat, pentru a fi în concodranță cu normele GDPR. În același timp, acest certificat îi garantează utilizatorului că datele sale sunt în siguranță, conexiunea fiind criptată, și că site-ul pe care îl accesează este cel legitim, astfel că datele nu pot fi furate.

Obținerea acestei recunoașteri a fost un proces de durată și amplu, constând în două etape. Într-o primă fază a avut loc un proces de audit, realizat de către LSTI, una dintre cele mai importante companii de audit din Franța. În a doua etapă, cei de la Mozilla Foundation, prin comunitatea open source, au făcut o verificare ce a mai durat aproximativ 2 ani.

În prezent, certificatele digitale pentru securizarea site-urilor web emise de certSIGN sunt de încredere pentru toți utilizatorii Internet care folosesc browserele Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer și Google Chrome.

certSIGN, principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice din România, furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS. Soluțiile sale sunt dezvoltate integral în România și proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru garantarea siguranței datelor personale. certSIGN te ajută să protejezi informațiile electronice, de la contracte și tranzacții online pană la informații salvate pe stațiile de lucru și servere. certSIGN are proiecte în domeniul identității digitale, a semnăturilor electronice și securității cibernetice în peste 20 de țări.